Les claus per cuidar la teva salut bucodental aquest estiu

7 d'agost de 2020

Després de molts mesos d’espera, l’estiu ja és aquí. Un estiu una mica atípic, en què pot ser que els nostres plans no hagin sortit com estaven previstos, però que, sens dubte, tots hem agafat amb ganes. I, amb l’estiu, la nostra rutina i els nostres hàbits alimentaris es veuen alterats: incrementem el nostre consum d’aliments freds com gelats o granissats, de begudes ensucrades; i fins i tot d’aliments preparats, fàcils de consumir. Uns hàbits que poden arribar a afectar la salut de la nostra boca.

A aquest canvi de rutina alimentària se li suma la tendència a abandonar els correctes hàbits d’higiene dental que ens acompanyen la resta de l’any, com raspallar-nos les dents després de cada àpat o acudir al dentista regularment. I és que, entre excursions, petites escapades i dies a la platja, prestar atenció a la nostra boca no sempre és la nostra prioritat durant l’època estival. No obstant això, és un període com el que estem vivint per la pandèmia Covid-19 en el qual cuidar la nostra salut és més important que mai, prestar atenció a el bon estat de les nostres dents i la nostra boca és fonamental per evitar infeccions i altres complicacions que puguin passar-nos factura.

Per a això, el Doctor Aleix Renom, amb nº de col·legiat 5983, col·laborador de la clínica Vitaldent Igualada, ens explica les claus perquè aquest any gaudim de l’estiu sense descuidar la nostra salut bucodental:

1. Compte amb el sucre. En una època en què tendim a abusar de gelats, dolços i altres begudes ensucrades -especialment en el cas dels nens-, tractar de mantenir una dieta saludable, acompanyada de fruites i verdures ens ajudarà a prevenir l’aparició de càries.

2. Evita els aliments i begudes molt freds. Recórrer a aliments refrigerats per escapar de les altes temperatures és una cosa molt comú en aquesta època. No obstant això, pot arribar a provocar sensibilitat dental, un problema que normalment pateixen aquelles persones que pateixen de retracció de les genives o càries no tractades, però que també pot sorgir quan sotmetem a la nostra boca a canvis bruscos de temperatura.

3. Recorda rentar les teves mans abans de la raspallada. Rentar les nostres mans abans d’agafar el raspall de dents o gestionar la pasta no només afavoreix que mantinguem una adequada salut bucodental ja que, a més, ens ajudarà a protegir-nos enfront d’infeccions com la Covid-19.

4. La hidratació, fonamental a l’estiu. Una boca deshidratada és més propensa a desenvolupar bacteris i, com a conseqüència, sovint a apareixen infeccions i inflamacions. Per aquest motiu és important que ara, quan la nostra sensació de set és més gran que la resta de l’any, recordem beure aigua de manera continuada al llarg del dia perquè la nostra boca romangui hidratada.

5. Vés a el dentista abans d’anar de viatge … i durant. Acudir a l’odontòleg i revisar l’estat de la nostra salut bucal és fonamental per prevenir a temps possibles problemes o molèsties que, sens dubte, poden arriben a arruïnar-nos aquest viatge tan esperat. Així mateix, si notes dolor o molèsties persistents en algun lloc de la teva boca, has d’acudir al dentista immediatament, fins i tot en vacances!

En definitiva, aquest estiu és moment de descansar i desconnectar, especialment després dels difícils mesos viscuts a 2020. I cuidar la nostra salut bucodental és fonamental per a poder gaudir d’aquest merescut descans com cal. Per això, per facilitar-nos les visites al dentista durant el període estival, i amb motiu del seu 30 aniversari, des de Vitaldent han decidit posar en marxa la campanya perquè els seus pacients puguin finançar el seu tractament en 30 mesos sense interessos *. Pots consultar les condicions completes d’aquesta promoció a la web: www.vitaldent.com

* Import mínim 90 € i mensualitat mínima 12 €
Tots els nostres tractaments estan subjectes a prescripció facultativa.
Consulteu les tarifes dels tractaments en la seva clínica Vitaldent.

Article patrocinat
Vitaldent
Rambla Sant Isidre, 37; 08700 Igualada. Tel: 938047597
NUM REGISTRE SANITARI E08683011

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta