24.7 C
Igualada
Dimecres, setembre 30, 2020

Les activitats extraescolars, entre la incertesa i les mesures de seguretat

Les activitats extraescolars, vitals per a la conciliació de les famílies, així com per al desenvolupament mental i físic dels nens, estan en el punt de mira amb el retorn a les aules. Amb l’imminent inici de curs escolar, aquestes activitats que milloren el nivell educatiu, les relacions interpersonals i augmenten la motivació dels alumnes, corren especial perill a causa de la Covid-19.

Les activitats extraescolars són fonamentals per completar el sistema educatiu actual. Aprendre disciplines, com la música o l’esport, des d’edats primerenques, augmenta l’autoestima dels alumnes ja que desenvolupen qualitats personals.
Proporcionar als petits les eines adequades perquè desenvolupin les seves capacitats cerebrals i creatives al màxim, els garantirà beneficis al seu benestar emocional, sobretot, ara que són més necessaris que mai.

La incertesa que regna aquest curs per la Covid-19 s’estén també a les classes extraescolars, que no només suposen una activitat lúdica per als alumnes, sinó també un recurs essencial de conciliació per a les famílies, però sobre les que hi ha dubtes sobre com es portaran a terme.

El Govern assenyala que els alumnes només acudiran a activitats extraescolars si es poden garantir les mesures de seguretat acordades amb les comunitats per evitar els contagis en els centres.

Però la presidenta de la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’a l’Alumnat (Ceapa), Leticia Cardenal, assegura a Efe que, a nivell general, “la cosa està complicada perquè les administracions no es volen arriscar i no posaran facilitats”, tot i que això és diferent segons en quines comunitats autònomes. Tot i això, és segur que hi haurà mesures molt estrictes de control.

Ajuda a la conciliació
La Ceapa sempre ha mantingut, prossegueix Cardenal, que les extraescolars són “per ajudar a conciliar més enllà que el nen pugui fer coses que li agraden”, de manera que si no es posen en marxa serà “un contratemps” i “dificultarà molt “el dia a dia de les famílies. De moment, però, a Catalunya tot sembla indicar que aquestes activitats es faran, sota un protocol molt estricte i a disposició dels promotors d’aquestes activitats.
Les extraescolars són serveis que en els col·legis públics són contractats per les associacions de mares i pares d’alumnes, les Ampes, que en alguns casos ja estan informant els pares que a el menys a el principi de curs no es van a realitzar, però d’altres ja han contractat els serveis i confien que puguin començar. La majoria de les activitats, però, són en clubs esportius i en empreses privades, moltes d’elles amb forma d’acadèmies.

Adaptació als protocols
Diverses empreses consultades per La Veu afirmen que “clar que hi ha preocupació” entre famílies i direccions de centres pel coronavirus, però “portem mesos preparant i adaptant als protocols de seguretat, perquè la demanda continua sent la mateixa”.

Les famílies necessiten aquests serveis, que són “essencials” per a la vida d’un centre escolar i les acadèmies, i també perquè els pares concilien amb els seus treballs.
Al mateix temps, recorden, que “portem des de març esperant que ens permetin prestar serveis i hem muntat campaments d’estiu que s’han realitzat amb èxit i sense cap positiu”. També “hem adaptat els serveis per als escenaris establerts per la conselleria d’Educació per a complir amb les ràtios i amb els protocols de seguretat”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Calòrica porta “Els Ocells” al Teatre Municipal l’Ateneu

El proper diumenge dia 4 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, la companyia La  Calòrica –Premi de la Crítica...

El ple d’Igualada aprova una moció perquè s’ofereixi lloguer accessible

En el darrer ple municipal de l’ajuntament d’Igualada Esquerra Igualada i Poble Actiu han presentat una moció per tal que el govern municipal "dugui...

Igualada Som-hi aposta per l’Escorxador com un espai de “cultura segura”

El grup municipal d’Igualada Som-hi considera prioritari i urgent que el govern de Junts per Igualada aposti de manera clara per l’Escorxador com a...

Òdena convoca ajuts per als alumnes de llars, institut-escola i graus

L’Ajuntament d’Òdena ha aprovat les bases de concessió d’ajuts d’educació per al curs 2020-21 per a les famílies dels alumnes de les llars d’infants...

Jorba comença l’arrenjament del camí del cementiri per fer-lo més segur

El passat dilluns, l’Ajuntament de Jorba va començar les obres de millora del camí del cementiri al nucli urbà, entre el camí del Figuerot...
Compartir