Les 150 activitats de la Festa Major d’Igualada van contar amb l’assistència de més de 100.000 persones

80

La Festa Major d’Igualada ha crescut respecte l’any passat. I ho ha fet no només en relació al número d’assistents sinó també en el cost que ha tingut. Aquest any, segons han explicat aquest matí l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, el número d’assistents a les activitats ha augmentat fins els 110.000. Aquest creixement, pot ser conseqüència de l’augment d’activitats, passant de les 140 de l’any passat a les 150 d’enguany, i també de la major despesa, un 14% més respecte el 2017, i que ha arribat als casi 300.000 euros.

El concert de Txarango, per exemple, és un dels exemples d’aquest augment tant de la inversió com de l’assistència. El grup del Ripollès va aplegar a unes 18.000 persones el divendres a la nit al Parc Central, en el que va ser el concert més multitudinari mai vist a la capital de l’Anoia.

En aquest sentit, Marc Castells explicava que “la percepció que hem tingut en aquesta edició és que aquesta és una festa que continua creixent i consolidant-se i que, des de la resta del país, cada cop més és contemplada com un referent”.

Tant Castells com Camps han esmentat també “l’excel·lent actuació dels Moixiganguers en l’exhibició castellera de diumenge, l’estrena dels petits gegants de la ciutat, el debut del Ball de Gitanes, la diversitat d’espais i estils pel que fa a les actuacions musicals o el piromusical de final de festa”.

Per acabar, en relació a la col·laboració entre l’Ajuntament i les altres entitats que dinamitzen la Festa Major, el regidor de Promoció Cultural ha conclòs que “és de les coses més positives, ja que permeten oferir una celebració molt rica en què tothom hi pot trobar el seu espai”.