25.3 C
Igualada
Dilluns, 2 octubre 2023

Un article de

L’EGAN inicia la celebració del seu 30è aniversari amb un acte al Museu de la Pell d’Igualada
L

El passat dissabte dia 19 i a l’Auditori del Museu de la Pell, va tenir lloc l’acte que donava el tret de sortida de les actuacions i activitats que es duran a terme en aquest 2019, per commemorar els 30 anys d’existència de l’Espeleo Grup Anoia, EGAN, que es un grup filial del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada , -CECI.

En un auditori pràcticament ple de socis i sòcies de l’EGAN, antics i actuals, amics i simpatitzants del centre, i amb l’assistència també de les diferents autoritats convidades com l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, David Alquezar, la Directora del CECI, Rosa Ma. Parés, el president de la Federació Catalana d’Espeleologia, Lluís Domingo, el representant de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i veguer de la regió 7, Pau Pintado, així com la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada, Rosa Plassa.

En primer lloc es va fer una explicació, totalment informal, de com s’havia gestat i les circumstàncies que havien fet possible el que un grup d’aficionats a l’espeleologia provinents de diferents llocs i entitats es poguessin reunir i trobar un nexe comú per crear i fundar l’EGAN.

En aquest punt es va agrair la ferma decisió que va tenir d’acollir el club en la seu del CECI, com a grup filial, el qui en aquella època era el seu Director, Magí Puig i Gubern, tot i el delicat estat de salut, va ser present també en aquest acte. També hi va assistir el dissenyador que va fer el logo de l’entitat, que encara avui es el logo oficial, Eulogi Domènech, a qui també se li va agrair aquest detall.

Posteriorment es van fer els parlaments per part de les diverses autoritats convidades i es va passar un vídeo del 19è Raid EGAN, obra de Joan Astasio –Petit-.

Finalment la presidenta de l’EGAN,Judit Bartrolí va cloure l’acte fent un repàs de tot el que ha estat l’EGAN en aquests 30 anys, les actuacions de les seccions d’espeleologia, barrancs, muntanya, remarcant que la entitat es un esport-ciència, que no sols practica l’esport, sinó que també està compromesa amb activitats més de caire científic i cultural: estudi de micro-climes i fauna a les cavitats, topografia, fotografia, publicacions, conservació de les cavitats, sortides de coneixement de cavitats a escoles i grups d’esplai i altres. També es mostrà orgullosa de la feina que duen a terme tots els socis i sòcies i esperançada en que l’EGAN tingui llarga continuïtat, ja que amb la creació de la secció EGANINS fills de les parelles formades al centre i altres, amants d’aquest esport-ciència, fa que hi hagi nova llavor per tirar endavant molts més anys l’Espelo Grup Anoia. Finalment va convidar als assistents a anar a la sala superior del auditori, Sala de les Encavallades, a veure una exposició de fotografies dels 30 anys, juntament amb un pica-pica per cloure aquesta jornada.

Es vol agrair també, des de l’EGAN, el suport i predisposició que en tot moment va tenir el personal del Museu de la Pell, ajudant en tot, pel muntatge de l’exposició de fotografies i el bon funcionament de l’acte.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca