L’editorial de La Veu de l’Anoia: “Quan jugar val diners”
L

15 d'octubre de 2017

Recentment, hem estat testimonis com importants entitats esportives de l’Anoia, en major o menor mesura, travessen seriosos problemes econòmics. El cas més flagrant és el del Club Natació Igualada, que ha arribat al llindar de la desaparició, per bé que en aquest assumpte hi ha una greu irresponsabilitat per part de l’anterior gerent i junta directiva, amb temes que poden arribar fàcilment a resoldre’s en els jutjats.

D’altres pateixen una reducció dràstica d’ingressos, especialment, per la manca de patrocinis. En un país on no està resolta encara una normativa clara sobre el mecenatge, l’esport federat de proximitat acumula els problemes. Jugar val diners, molts, entre fitxes, viatges, revisions mèdiques, àrbitres, entrenadors i impostos. A això se li ha de sumar, encara, alguna compensació econòmica a jugadors de primers equips, ja no massa habituals, però encara existents. L’única sortida són els patrocinis. I, com a tot arreu, costen de trobar. Això ja està portant problemes a moltes entitats, que, per mantenir els seus primers equips en elits de dubtós interès, augmenten quotes als associats, a vegades en perjudici de l’esport base. Mal camí…

El darrer en caure ha estat l’Igualada Hoquei Club, el primer de la llista en projecció exterior i nombre de títols a l’Anoia, que s’ha quedat sense els principals sponsors. A anys llum del que havia estat -en massa social i en títols- encara és avui el líder de l’esport federat a Igualada i comarca. La dependència de patrocinis ha estat, sempre, el gran maldecap de l’IHC, resolta en moltes ocasions per la intercessió política, un escenari que tampoc és el millor…

L’esport, viu, també, una època de canvis, com li succeeix a la societat en general. Saber-se adaptar bé és la clau, i aquí és on hauria d’intervenir tothom, començant per les pròpies federacions, algunes ancorades al segle passat. Igualada opta a ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019, i situacions com les que ens arriben no ajuden gaire. És feina de tots evitar que vagin a més.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta