L’editorial de La Veu de l’Anoia: “Front comú”

30

Les executives de l’ACM i l’AMI, encapçalades pels seus presidents, David Saldoni i Josep Ma Cervera, s’han reunit aquesta setmana amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent per posar-se a disposició de la institució del país i per reclamar un front antirepressiu per defensar els drets i les llibertats dels catalans.

Els municipis que formen part de l’entitat independentista volen liderar un pla, sota el nom “Actuem”, en què es preveuen una sèrie d’accions que tenen un bon encaix en aquest front comú que demanava fa uns dies president del Parlament, i, de fet, la defensa dels drets socials i polítics està a l’ADN del món municipal de Catalunya.

Els ajuntaments tenen un paper molt important per explicar la veritat de què va passar el passat 1 d’octubre i el que està succeint aquests dies al nostre país. Fer-ho de manera conjunta i coordinada pot ser una bona solució per fer-se escoltar millor a Catalunya, a l’Estat i també a Europa.

Logo VA - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catD’altra banda, el projecte que va presentar el filòsof i professor universitari Jordi Graupera comença a escampar-se també al món municipal. A Reus, ja s’ha demanat trencar amb les estructures clàssiques dels partits i abordar les properes eleccions municipals amb una plataforma que inclogui totes les formacions independentistes des del PDeCAT fins a la CUP i fer unes primàries per escollir candidat. Una situació que pot repetir-se en moltes ciutats més, també a l’Anoia.

És evident que estan canviant moltes coses, i succeint-ne d’altres que, en ocasions, fa molt difícil de poder seguir adequadament tots els fronts oberts. Moltes coincideixen en la unió d’esforços, en fronts comuns en defensa dels valors democràtics, més enllà de la lícita demanda de la independència o de la continuïtat en l’estat espanyol. El front comú democràtic és i serà sempre benvingut, davant les amenaces de fer-nos tornar a l’obscuritat. Aquí no ens hi trobaran mai.