16.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

L’editorial: Més indústria

L’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena (PDUECO) deixa un regust diferent segons com es miri. Per una banda, cal celebrar -a la fi- el tancament d’un llarguíssim i pesat debat entorn d’aquest document, que ha d’assentar les bases de què han de ser les noves àrees industrials o logístiques de la Conca, probablement, fins a gairebé el terç final de segle.

Queden, al final, delimitats quatre nous sectors, però el més sorprenent és que, en relació a la proposta inicial del 2009 -abans de la crisi econòmica- la resolució final es queda amb un 65% menys de sòl industrial previst. Una xifra realment important, potser excessiva, si donem un cop d’ull a l’hemeroteca recent en referència a les necessitats que promulgaven les autoritats polítiques… El més destacable, l’eliminació fulminant de Can Morera, un indret carregat de polèmica i molt polititzat.

Els tècnics i els experts en urbanisme que han redactat el Pla Director exposen que la “foto” final de l’oferta per a la reindustrialització de la Conca és “real”, i cal confiar-hi, però, després d’anys de debat i moltes protestes de l’opinió publicada, és natural que existeixin recels. Òdena, Jorba i Vilanova del Camí han tingut fortes oposicions respecte a les propostes inicials que hi havia damunt el mapa, i al final, en gairebé tots els casos, van tenir molt pes en la decisió definitiva.

L’Anoia necessita indústria. Molta. Només cal donar un cop d’ull a les darreres xifres, que també publiquem aquesta setmana, per adonar-se que caminem inexorablement cap a convertir-nos en una “comarca dormitori”, amb un sector de serveis àmpliament per damunt de l’industrial, que realment és el que garanteix més i millors llocs de treball.

Tant de bo aquest nou Pla Director ompli les noves zones industrials ja definitives com més abans, millor. Ens hi juguem el futur dels nostres fills.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Canvi de seu

Cal que es creï riquesa per mantenir l’estat de benestar i normalment les empreses ho fan. D’ací que totes les administracions, locals i internacionals,...

Quelcom tant vital com el temps

En general, cada cop més disposem de menys temps lliure per a nosaltres mateixos, o si més no, aquesta és la percepció que tenim....

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Últimes notícies