L’editorial: Incertesa

28 d'agost de 2020

S’apropa la data d’inici del curs escolar i, a mesura que passen els dies, per molt que s’esforci el govern -o els governs, millor dit- l’incertesa s’apodera de pares i professors. També d’alumnes. Altra vegada els missatges arriben doblats, i el govern de la Generalitat diu una cosa, i el de l’Estat la matitza. Els ciutadans, lògicament, no saben a què atenir-se.
El curs començarà el 14 de setembre -dilluns vinent les escoles ja començen a planificar aules i cursos sobre el terreny- i el pla tècnic per tal d’evitar al màxim els contagis a les aules té massa dubtes. El president Quim Torra va dir que serà obligatòria la mascareta a l’educació secundària, però la ministra María Isabel Celaá diu dos dies després que també a partir dels 6 anys, és a dir, tota la primària… I la Generalitat respon que, d’això, res de res. El què pensen pares i alumnes sembla que no interessa. Ni als uns, ni als altres…

També s’ha dit que es reduirà la ràtio dels alumnes a les aules, però aquest és un punt que serà difícil en moltes escoles -també a l’Anoia- perque algunes no tenen les aules preparades o els espais necessaris per poder garantir les mesures de seguretat i distància o per poder desdoblar les aules. A aquestes alçades, quina informació oficial -a nivell local o comarcal- tenen, els anoiencs? Poca. Tot i que algunes escoles es comuniquen amb les famílies a través de correu electrònic, en general la informació no transita amb celeritat i concreció.

Els sindicats també reclamen que es contractin més professors i que s’eviti, sempre que sigui possible, la virtualitat, perquè s’incrementarà, diuen, la segregació escolar.
Però hi ha pares -molts- que no ho tenen clar. Alguns es plantegen si portar els seus fills a les escoles. Una decisió important i que, de fer-se, pot comportar greus sancions.
Cal més informació. Cal que, d’una vegada, es vegi des de l’administració pública -la que sigui- més seriositat i, especialment, més claredat en les seves decisions. Dóna la sensació que, si a casa, tenim incerteses i dubtes, als palaus de Madrid i Barcelona tenen pànic. Però són allí per aportar solucions, no per afegir més nervis.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta