L’editorial: Bona Festa Major!

34

Un any més, arriba la Festa Major d’Igualada, la més important de la comarca en volum d’activitats. En aquesta ocasió ens trobem amb una oferta de 150 actes diferents per a totes les edats, de manera que, com és l’intenció de sempre, tothom pugui tenir a l’abast una activitat del seu gust. La Festa Major, però, més enllà de la qualitat de l’oferta presentada per l’Ajuntament i les entitats, és un motiu per sortir al carrer i gaudir durant uns dies de les demostracions de la cultura i tradicions igualadines i catalanes, acompanyades de fòrmules molt diverses per passar-s’ho bé.

Afortunadament, a Igualada hi ha activitats a dojo on poder viure ben d’a prop la festa, i aquest any, amb al·licients, entre d’altres, com els concerts de Marina Rossell, Txarango -que portarà milers de persones de tot el país-, l’original iniciativa local de microteatre a l’Aurora, o l’actuació de l’humorista Bruno Oro al Teatre de l’Ateneu. La Festa Major d’Igualada té avui un punt de qualitat força acceptable que, d’altra banda, pot ser encara molt millor amb valentia i tenacitat.

“Que el conseller a l’exili Lluís Puig, sigui l’autor del “Pregroc” és una excel.lent forma de fusionar la Festa Major amb el sentiment de milers d’igualadins”

La festa, també, està tenint un marcat caràcter reivindicatiu arran del què va succeïr l’1 d’octubre i les seves conseqüències. Hi ha qui troba estrany o fins i tot desencertat barrejar festa i política, però també és cert que hi ha tot el Govern de la Generalitat a la presó o a l’exili precisament perquè hi ha qui ha barrejat moltes coses en una operació d’Estat que deixa molts dubtes i molta foscor. És lícit, just i fins i tot saludable avui recordar els que no poden ser lliurement entre nosaltres, i la idea que el conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, sigui l’autor del subliminal “Pregroc” és una excel·lent forma de fusionar la Festa Major amb el sentiment de milers d’igualadins i anoiencs.
És hora de gaudir de la festa, de passar-ho bé, sempre amb respecte i amb civisme, de fer-la més gran i de cuidar-la entre tots.
Bona Festa Major!