Laura Orgué es torna a proclamar campiona de la Copa del Món en Quilòmetre Vertical
L

23 de juliol de 2014

Dolomites-Skyrace-Laura-Orgué.jpg Exhibició catalana a la segona prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya celebrada el passat cap de setmana a Itàlia. La igualadina Laura Orgué, representant de la Unió Excursionista Urgellenca, va guanyar el Quilòmetre Vertical de Dolomites el passat divendres 18 de juliol i, totalment recuperada, dos dies després, diumenge 20, la corredora del Salomon Santiveri Outdoor Team va tornar a pujar al podi amb una espectacular victòria a la Dolomites Skyrace, amb un temps de 2 hores, 26 minuts i 17 segons; just els 17 segons que li han impedit registrar el rècord de la cursa. El català Kilian Jornet, del Club Poliesportiu de Puigcerdà, també va poder lluir-se a la prova de 22 quilòmetres i va aconseguir la victòria esperada, malgrat no haver pogut pujar al podi a la cursa vertical dos dies abans. L’esportista del Salomon Team va fer un temps de 2 hores i 3 minuts, seguit de Ionut Zinca i Tadei Pivk, que van passar per meta dos minuts més tard. En noies el podi el van completat la gran favorita, Emelie Forsberg, que es va veure superada per l’atleta d’Igualada i va acabar fent una marca de 2 hores i 27 minuts, i Maite Maiora, amb 2 hores i 31 minuts. Quatre victòries de la igualadina en una setmana En la categoria femenina doncs, va saltar la sorpresa i Laura Orgué va sumar la seva segona victòria del cap de setmana després de l’aconseguida en el Quilòmetre Vertical Dolomites. Aquesta vegada Orgué es va imposar en la prova llarga, superant a la gran favorita, que era la sueca Emelie Forsberg, a més d’amenaçar el rècord de la prova, que al final va resistir per només 17 segons. En tercera posició va arribar la basca Maite Maiora. “Estic molt satisfeta” va assegurar l’atleta del Salomon Santiveri després de repassar la carrera. “He trobat un ritme molt exigent i he volgut forçar perquè el meu objectiu era treure el màxim temps en la pujada. A la baixada m’ha costat fer el canvi muscular però m’ha beneficiat la neu i que hi hagués pedres, ja que l’impacte ha estat menor. En l’últim quilòmetre he hagut d’afluixar molt perquè tenia punxades a la panx”, va apuntar la igualadina després de la prova. Amb aquesta victòria, Laura Orgué suma quatre en l’última setmana, demostrant que també pot ser molt ràpida en distàncies mitjanes; la seva victòria en aquesta Dolomites Skyrace la col·loca com una de les grans favorites a la victòria final a la Copa del Món, si bé en no participar en la Zegama-Aizkorri permet que la nova líder sigui Emelie Forsberg. Victòries catalanes En els resultats aconseguits també destaquen els corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb una 15a posició de Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, i una 16a de Nil Cardona, de l’Ski Club Camprodon, a només 9 minuts del guanyador Kilian Jornet. En noies, Laia Andreu, del Club Excursionista Callús, va entrar dins el top ten amb una 8a posició, i Anna Comet, de la Unió Excursionista de Vic, va aconseguir una magnífica catorzena posició.