L’atur a l’Anoia trenca amb la dinàmica positiva i torna a créixer al setembre

32

El nombre d’aturats ha tornat a créixer aquest setembre en 82 persones més a l’Anoia, fent així un total de 8.831 persones. Si a l’agost parlavem de la primera baixada des de feia molts mesos, ara amb la finalització de la temporada d’estiu les xifres tornen a ser negatives.

Tot i això, els contractes de feina que tenen a veure amb el curs escolar o en d’altres feines relacionades amb el sector educatiu fa que aquesta baixada no sigui tant exagerada. Tot i així, veiem poblacions en què les pujades han estat considerables, com les 17 persones a Capellades, les 31 a Piera o les 22 a Vilanova del Camí. Cal destacar també la pujada de 18 persones a Santa Margarida de Montbui que fa mantenir els nivells d’aturats per sobre del 20% (20,29%).

Com a bona notícia podem destacar les 14 persones que han trobat feina a Igualada i que fa que la capital de l’Anoia segueixi un mes més en baixada. Ara bé, l’Anoia (16,19%) es manté com la tercera comarca amb més atur del conjunt del territori català, només superada per molt poc pel Montsià (16,89%) i pel Baix Penedès que segueix al capdamunt amb un 19,42% d’aturats.

Consulteu les dades poble a poble:
dades-atur-setembre-2016-veuanoia
L’atur registrat a les oficines de Treball a 30 de setembre s’ha incrementat en 5.641 persones respecte del mes d’agost (+1,3%), situant-se en 451.081 el nombre de persones aturades registrades a Catalunya. Aquest increment se situa un xic per sota del de setembre de 2015 (+1,4%; 6.881 més), tant en valors relatius com en absoluts.