L’atur baixa lleugerament a l’Anoia durant el mes de juliol

61

Les dades de l’atur del mes de juliol son molt similars a les del mes anterior però mínimament positives. En aquest primer mes d’estiu, l’atur s’ha reduït en 29 persones al conjunt de la comarca i ara son 7.217 persones les aturades a l’Anoia, percentatge que representa un 13% de la població activa.

Dels 33 municipis de la comarca, en només 8 l’atur ha pujat, mentre que en la resta ha baixat o s’ha mantingut respecte el mes de juny.

Dades positives també al conjunt de Catalunya

Catalunya ha registrat un descens de l’atur de 1.068 persones el mes de juliol (-0,3%), el que deixa el nombre de persones en atur en 369.124. L’afiliació a la Seguretat Social ha pujat 14.815 persones (+0,43%) i hi ha 3.441.292 persones afiliades.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha qualificat de “moderada” la notícia de la reducció de l’atur registrat del mes de juliol. Ginesta ha destacat que “aquest descens és positiu perquè ha baixat a la indústria i construcció”. “Malgrat el petit augment de l’atur al sector serveis, atribuïble a l’àmbit del Turisme, la baixada del mes de juliol es produeix en sectors que arrosseguen més ocupació de cara al futur i esperem que aquest canvi de tendència es consolidi”, ha afirmat.