L’Ateneu Igualadí protagonista d’un documental, aquest dijous, al Canal 33

150

Demà dijous, 14 de maig, a les 10 de la nit, el Canal 33 emetrà el documental “Ateneus: llavor de llibertat”. En aquesta pel·lícula l’Ateneu Igualadí és un dels protagonistes amb més presència al documental, al tractar-se d’un referent en molts aspectes dins del món ateneístic. La seva presidenta, Mireia Claret Esteve, és també una de les principals veus de la narració. D’aquesta manera, la projecció esdevé tota una celebració de la importància i dels èxits de l’Ateneu i dels Ateneus.

Es tracta d’un documental que reflexa els inicis, passat, present i futur dels Ateneus, així com els seus principals pilars: valors, compromís i participació. A través d’una sèrie de capítols, ens endinsem en el context històric i social que va propiciar l’aparició dels Ateneus a Catalunya, en els objectius que tenien inicialment i en com van anar evolucionat al llarg dels anys, per acabar fent una reflexió sobre la seva situació actual i el seu paper en el futur.

La pel·lícula es va inscriure dins la programació de la secció KM.0 de la 17ª edició del ZOOM Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, de l’any passat. Va ser realitzada a Catalunya i està firmada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i per Nosotros Films Barcelona.