L’Ateneu Cinema projectarà “Moolaadé”, un film denúncia al voltant de la mutilació genital femenina
L

26 de febrer de 2017

El Teatre Municipal l’Ateneu acollirà el proper dimarts, 28 de febrer, a les 20h, la projecció de Moolaadé, una pel·lícula de l’any 2004 que va ser guardonada amb el premi a la Millor Pel·lícula en la secció oficial del Festival de Cannes anomenada Un certain regard.

Moolaadé és una coproducció francoafricana, dirigida pel senegalès Ousmane Sembene, que suposa un ferm al·legat contra la pràctica de la mutilació genital femenina. Aquesta és una pel·lícula realitzada a l’Àfrica, feta per africans i pensada especialment per al públic africà. Això permet a l’espectador europeu, d’entrada, endinsar-se plenament en un món rural del tot diferent al que presenten la majoria de produccions comercials. Moolaadé planteja diferents temes de gran interès i, a banda de la denúncia de l’ablació, exposa el debat existent a les societats africanes al voltant del pes de la tradició i la resistència a la modernitat i també la lluita de les dones rurals del continent per transformar les relacions de dominació que els imposen els homes.

Aquesta iniciativa es duu a terme al voltant del 6 de Febrer, Dia Internacional de Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina (MGF), i l’impulsa el departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport dels departaments d’Igualtat i Promoció Cultural, del Cineclub Ateneu, de l’Ateneu Igualadí i del Pla d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. La projecció del llargmetratge es completarà amb una presentació sobre la realitat actual de l’MGF a càrrec d’Eva Martínez, llevadora de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia.

La mutilació genital femenina, assignatura pendent

L’MGF és reconeguda internacionalment com una vulneració dels drets humans de les nenes i les dones. Comprèn els procediments consistents a alterar o danyar els genitals femenins, per raons que no tenen res a veure amb decisions mèdiques i que els són practicats en algun moment de la seva infantesa i adolescència.

Sovint són causa d’hemorràgies greus i d’altres problemes de salut com quists, infeccions, infertilitat, així com complicacions al part i un major risc de mort en nadons. A nivell mundial es calcula que hi ha uns dos-cents milions de nenes i dones mutilades i els països amb major implantació de la pràctica són Gàmbia, Mauritània, Indonèsia, Somàlia, Guinea i Djibouti.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta