L’Ateneu Cinema projecta un documental sobre els joves represaliats Adrià Carrasco i Tamara Carrasco
L

7 de maig de 2019

El 10 d’abril va fer un any que a Tamara Carrasco i a Adrià Carrasco els va canviar la vida. Aquests dos joves activistes, membres dels CDR de Viladecans i d’Esplugues de Llobregat, foren víctimes de la repressió. Van ser acusats de rebel·lió, sedició i terrorisme per haver participat en accions no violentes de protesta, com ara aixecar les barreres d’un peatge. Actualment la Tamara Carrasco viu confinada a Viladecans i Adrià Carrasco viu exiliat a Brussel·les.

A partir d’aquesta situació, l’igualadí Dan Ortínez realitza un recorregut per les dures situacions que han viscut l’Adri i la Tamara, com són el confinament i l’exili. A més, el documental, que porta per títol “Dormir amb les sabates posades”, vol ser una mostra com dues persones de la societat civil són triades a l’atzar per espantar i desmobilitzar la gent implicada. Tot i la invisibilització que pateixen respecte d’altres casos, el documental vol fer visible la seva situació, descontextualitzant-la de la lluita independentista.

El documental dura quaranta-cinc minuts i ha estat rodat per Dan Ortínez, un dels quatre integrants d’Aixina Produccions, amb la col·laboració dels grups de suport “Adri, el volem a casa!” i “Tamara no estàs sola”. A banda de familiars i amics de tots dos, hi apareixen l’advocat Gonzalo Boye, que porta el cas de l’Adrià, l’activista David Fernàndez, el raper exiliat Valtònyc, el conseller Lluís Puig, també exiliat i membres del Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia.

El documental es visionarà en una projecció a l’Ateneu Cinema, que es durà a terme aquest dimarts 7 de maig, a les 8 del vespre. L’acte, promogut per l’Ateneu Cinema i Òmnium Anoia també té com a objectiu recollir aportacions per a la caixa de solidaritat d’ambdós casos, per la qual cosa es farà en sistema de taquilla inversa.

No és el primer documental d’aquesta temàtica del Dan Ortínez, ja que el 2007 va enregistrar ‘Alerta Torà’ sobre el cas dels joves de Torà. A més, ha produït diversos treballs de temàtica social i política com L’Esquerda, històries sota el ciment (2011), La Lluita a la motxilla (2012), L’escola de la meva vida (2014), Color Esperança (2014), 9054 km (2018), Transhumar (2018), entre d’altres.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?