16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

L’atenció primària incorpora els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària
L

Publicitat

La Gerència de l’ICS a la Catalunya Central ha rebut aquest dimarts, 31 de maig, els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària, que s’incorporen a partir d’aquest dimecres, 1 de juny, als equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a l’Anoia, el Bages, Berguedà, Moianès i a Osona.

Del total de nous residents que s’incorporen aquest any, 12 ho fan a infermeria, 4 dels quals ho faran a l’Anoia, i 4 a medicina, 3 al Bages- Berguedà i 1 a Osona.

Pau Roca Montero és un dels metges de família que s’han incorporat avui formalment a la Unitat Docent Multiprofessional de la Catalunya Central. És de Sant Cugat del Vallès i tenia clar que volia fer la residència en un entorn rural: “Jo concebo que la medicina és poder conèixer el pacient i seguir-lo al llarg de la vida i això només es pot fer des de l’atenció primària. Tot i els inputs negatius que he rebut, jo crec en la sanitat pública i en l’atenció primària per la relació propera entre metge i pacient i he triat la Catalunya Central perquè buscava un entorn més tranquil”.

 Per altra banda, Amparo González és gallega i ha decidit traslladar-se a Berga a fer la seva residència d’infermeria: “M’agrada més el món rural i Berga reuneix tots els requisits que em motiven a venir-hi a viure i a treballar. A més, que sigui el primer any que reben les residents d’infermeria també és una motivació extra”.

Es preveu que, en els propers mesos, s’incorporaran més professionals de medicina familiar i comunitària per cobrir les places que han quedat vacants.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies