L’atenció primària incorpora dues nutricionistes a l’Anoia
L

29 de març de 2022

L’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central ha incorporat la figura del dietista nutricionista en el marc d’un programa impulsat pel Departament de Salut per a la promoció de la salut. Vuit nutricionistes ja s’han integrat als equips d’atenció primària del territori i treballaran donant suport als professionals de medicina, infermeria, pediatria i treball social, principalment, respondran a consultes i faran atenció grupal. En l’àmbit comunitari, col·laboraran amb els equips de salut pública i els altres agents de salut.

A l’Anoia hi haurà dues professionals que donaran servei als equips de Capellades, Igualada Urbà, Vilanova del Camí, Anoia Rural, Piera, Santa Margarida de Montbui, Calaf i Santa Coloma de Queralt. Al Bages-Berguedà-Moianès, quatre nutricionistes per a quinze equips de les tres comarques; i a Osona n’hi haurà dues més per als equips de Manlleu, La Vall del Ges (Torelló), Vic Nord i Roda de Ter.

 L’objectiu d’aquests nous professionals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d’una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària. La gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, ha destacat que “era una figura molt esperada pels equips d’atenció primària i que han de ser motor de canvi per millorar la salut nutricional de la nostra població”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta