L’atenció primària a l’Anoia atén prop de 50.000 urgències
L

23 d'octubre de 2015

Las-ambulancias-SEM-se-dotaran_54320595529_51351706917_600_226.jpg

L’activitat urgent a l’atenció primària de l’Anoia es manté estable en els darrers anys, segons un treball estadístic elaborat per professionals de l’ICS en aquesta comarca. La comparació entre l’any 2012 i el 2014 constata que, en aquest darrer exercici, es van fer un total de 48.598 serveis, 70 més que dos anys abans. La major part de les atencions van ser per a persones d’edat avançada, sovint afectades de diverses patologies de caràcter crònic.
De tots els punts d’atenció continuada (PAC) que depenen del Servei d’Atenció Primària (SAP) de l’Anoia, el que va enregistrar un volum més alt de visites urgents va ser Piera, amb 9.651 visites, i el que menys fou Calaf, amb 3.584 visites. Aquestes dades mantenen la proporcionalitat amb la demografia de cada territori. En general, el treball constata que el nombre més alt de serveis es concentra els mesos d’hivern, moment amb més incidència de problemes respiratoris i visites motivades pel virus de la grip. L’activitat més baixa és als mesos de juliol i agost, quan es redueix la població a causa de les vacances i fa bon temps.
Un dels fets singulars del SAP Anoia és que presta servei a municipis de tres províncies diferents: Barcelona, Lleida i Tarragona. Per raons de proximitat geogràfica, des de Calaf s’atenen els usuaris de Torà, que pertany a Lleida, i també els de Santa Coloma de Queralt, que pertany a la demarcació de Tarragona.
L’ICS a la Catalunya Central presta atenció a una població aproximada de 425.000 habitants de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d’uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d’atenció primària i 112 consultoris.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta