8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

L’associació veïnal del Poble Sec recupera el sopar popular del barri
L

Publicitat

Aquest dissabte a partir de les 20.00h, el pati de l’escola Garcia Fossas acollirà la recuperació del sopar popular del barri del Poble Sec, que durant anys es va estar celebrant en aquesta mateixa ubicació i que els veïns i veïnes encara recorden amb nostàlgia.
L’organització d’aquest esdeveniment va començar als anys 80 de la mà de l’antiga comissió de festes i del grup de geganters del Poble Sec. Cal apuntar que, als anys seixanta, a través de la construcció de l’edifici de Mossèn Còdol i l’església de la Sagrada Família, s’iniciava la vertebració d’una avinguda Barcelona que començava a prendre la forma que té ara. Una època on cada carrer del barri tenia la seva pròpia festa/sopar popular.

Als anys 80, amb l’aparició de l’Agrupació Igualada Nord, va començar també la vertebració comercial i social del barri, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç i participar en l’organització de les festes del barri del Poble Sec. Rafael Mir i la Carme Bonastre, de l’antiga floristeria Kentia, van ser uns dels seus impulsors. El seu esforç i el de molts altres va fer que la festa popular es consolidés, consistent en un sopar anual al setembre a l’esplanada de l’escola Garcia Fossas. Hi havia música, ball, cercavila de gegants, premis i es convidava a les autoritats. Els temps van canviar i l’últim sopar i festa popular del Poble Sec va tenir lloc l’any 1993.

Per tal de recuperar de nou aquest espai col·lectiu de trobada i de dinamització del barri, i establir un punt d’encontre, debat i mitjà per fomentar els vincles de col·laboració entre les persones i les entitats de la zona i així recuperar les festes, l’ambient de companyonia i d’intercanvi, el sentiment de pertinença i les reivindicacions col·lectives per la millora de l’entorn, un petit grup de persones, de manera totalment altruista, han agafat les regnes per fer renéixer l’associació veïnal del Poble Sec amb una imatge renovada i amb propostes i activitats adaptades als temps actuals.

Recomençant amb força
La idea de tornar a dotar el barri d’una associació veïnal va sorgir a finals del 2018 i els impulsors van ser l’actual president José Garcia, el secretari Jordi Pelfort, el tresorer Otger Costa i el primer vocal Joan Teixidó. A més, durant el 2019 s’han afegit dos nous vocals a la junta, el Javi Fernández i la Míriam València.

L’associació i la nova junta s’han estat presentant aquestes últimes setmanes amb una imatge renovada, que s’identifica amb un gran cor, a través de diverses matinals. També s’han repartit fulletons informatius per les bústies i s’ha creat una pàgina web, un correu electrònic i un telèfon d’atenció als associats i veïns.

Altrament, l’associació veïnal ha iniciat la seva activitat oferint un servei gratuït d’assessoria jurídica per als veïns del Poble Sec que s’associïn, de la mà del G. Jurídic Claramunt, i així facilitar consultes sobre qüestions legals i jurídiques relacionades amb valors cadastrals, urbanisme, obres, etc.

Nou Centre fa pinya amb la veïnal
La veïnal del Poble Sec també compta amb la col·laboració de l’Associació Nou Centre de comerç, negocis i entitats, amb l’objectiu de treballar conjuntament, ara i de cara el futur, per dinamitzar i promocionar el barri del Poble Sec. Nou Centre, malgrat que la seva activitat inclou una zona més àmplia de la ciutat, a ajudat, a través dels seus associats, a fer difusió de l’activitat del dia 20 de juliol, posant a disposició diferents comerços per la venda de tiquets pel sopar-concert.

Sopar-concert i molt més!
El plat fort de l’estrena de la nova associació serà aquest dissabte amb un seguit d’actes oberts a tothom.
A partir de les 18.00h el pati de l’escola obrirà portes amb un torneig d’escacs. A les 20.00h els assistents seran rebuts pels membres de la junta per tal de donar la benvinguda. A la pista de l’escola es podrà trobar una exposició de fotografies antigues i una retrospectiva de l’evolució del barri del Poble Sec des dels orígens fins als nostres dies. També hi seran presents els gegants del Poble Sec que des de fa molts anys no trepitjaven el barri i que estaran exposats perquè petits i grans els puguin admirar. Per altra banda i durant tota la jornada es faran visites guiades i amb ambientació pel refugi antiaeri que està ubicat a la pista de terra del pati de l’escola Garcia Fossas. Una bona oportunitat per visitar un espai històric de la ciutat que poques vegades obre al públic. A la tarda hi haurà servei de bar, tant pels que vinguin a sopar com pels que vulguin visitar el refugi o veure l’exposició fotogràfica.

Per poder participar al sopar cal tenir tiquet. El preu és de 15€ i de 7€ pels menors de 12 anys. El tiquet també inclou la quota d’associat a la veïnal per l’any 2019. El sopar constarà d’amanida, fideuada, aigua, vi, cava i postres. Després els assistents podran gaudir del Ball de Nit amb l’orquestra Vives Veus.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies