16.7 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

L’artista Natasha Dubovik torna amb “Contrastos: llum, lloc, natura i nosaltres”
L

Quatre anys han transcorregut des que l’artista russa resident a Igualada va exposar a La Sala, sala municipal d’exposicions, amb una mostra de pintures i objectes de record, durant el març del 2019. La nova exposició porta per títol “Contrastos: llum, lloc, natura i nosaltres” es pot veure fins al 25 de juny a La Sala, sala municipal d’exposicions i s’inaugurarà el mateix dijous dia 1 a les 7 de la tarda.

En aquesta ocasió Natasha Dubovik ha preparat una quarantena d’obres, entre aquarel·les i soft-pastel a partir de les quals narra les diferències i semblances entre els dos llocs que habiten el seu interior: la Sibèria i el Mediterrani, els hiverns gèlids i nevats amb estius càlids de Rússia i la terra assoleiada i fresca del sud d’Europa, el seu lloc de naixement i la cultura d’acollida.

Entre els diferents elements figuratius de la nova col·lecció es poden resseguir paisatges, motius florals, bodegons, ocells, figures femenines -la majoria d’elles fetes en soft-pastel- i la col·lecció temàtica de 12 aquarel·les sota el títol colección mujeres, entre altres. Amb un discurs cromàtic intens i una preferència per a l’enquadrament solitari dels poms de flors i la natura, l’autora es serveix també d’un traç ferm i marcat en l’aquarel·la per a la creació de les figures femenines, estilitzades i vitals.

L’obra de Dubovik és un discurs biogràfic que recull el reflex dels camins recorreguts entre les dues cultures: els seus records d’infantesa enmig de paisatges blancs o primaverals que evoquen la seva Sibèria i les experiències i memòries més recents viscudes a Igualada, on resideix des de fa més de 23 anys. Com assenyala Dubovik, “el fet d’haver viscut en un clima fred i gèlid i instalar-me al Mediterrani m’ha obert una altra visió de les coses, la seva diferència, però també, la seva afinitat i sintonia. La meva vida està feta de contrastos”.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca