L’arc de Sant Martí i la lluna, de La mà de l’artista, a l’Ateneu diumenge
L

2 de març de 2024

La Xarxa d’Igualada presenta el diumenge 3 de març, a ¼ d’1 del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu, una faula sobre la importància de valorar la pròpia identitat: L’arc de Sant Martí i la lluna. Un espectacle de titelles, amb música en directe creat per Raquel Loscos, Glòria Arrufat i Xavi Lozano, de la companyia La mà de l’artista. La idea sorgí a partir del conte L’art blanc de la lluna, de Txabi Arnal.

Les entrades tenen un preu de 7 € i de 5 € per als socis de La Xarxa. Cal presentar el carnet d’associat per poder obtenir el descompte. Ja es poden comprar al web www.teatremunicipalateneu.cat i el mateix diumenge des d’una hora abans de la funció a la taquilla del teatre, al passatge d’en Vives.

L’arc de Sant Martí i la lluna
La Cargol, el Gall i el Peix volen canviar, ser diferents, deixar de ser com són i qui són. A la Cargol no li agrada anar a poc a poc. No. Ella vol ser ràpida, aerodinàmica i motoritzada.
Una cosa semblant li passa al Gall, que vol viure sota l’aigua. I a la Mosca, que considera que per ser una mosca no és prou de “color de mosca”. I el Peix… bé, el tema del Peix ja és tota una altra història.

El fet és que La Lluna, que és molt antiga i molt bruixa, els explicarà que si demanes un desig mentre passes per sota l’Arc de Sant Martí, se’t fa realitat. Ara, també els aconsellarà que s’ho pensin molt i molt bé abans de demanar un desig que canviarà la seva manera de ser. Però no estem segures que, en aquell moment, se l’estiguin escoltant gaire…
Aquests quatre animalons, molt divertits però amb un bon embolic sobre qui són i qui volen ser, descobriran que les particularitats de cadascú de nosaltres són el nostre més gran tresor. Cada protagonista té una cançó dedicada, totes són melodies populars molt conegudes pels nens i nenes: “Cargol treu banya”, “Cada dia al dematí”, “Peix, peixet”, “L’arc de Sant Martí” o “La lluna la pruna”.

La mà de l’artista és un projecte de la titellaire Glòria Arrufat i la directora i dramaturga Raquel Loscos, que neix amb la voluntat d’aportar als espectacles per a infants la seva mirada de dones creadores i, com a persones sensibilitzades amb els valors socials, amb la motivació d’oferir-los històries que ampliïn els seus imaginaris i els deslliurin d’estereotips. En aquesta ocasió el músic multiinstrumentista Xavi Lozano, de Bufa & Sons, aporta melodies amb els seus instruments insòlits. El disseny de l’escenografia és de Martí Doy i l’espectacle compta amb la col·laboració del músic Moi Queralt.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta