20.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

L’Antic Gremi de Traginers participa a la Trobada Nacional dels Tres Tombs

Ahir diumenge 7 de maig es va celebrar la 26ena Trobada Nacional dels Tres Tombs a Caldes de Montbui i com no podia ser d’altre manera, va haver-hi la presència de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. L’any passat, la Trobada, que sempre es cuida de tancar el calendari traginer, es va dur a terme a Igualada dins del marc de les festes bicentenàries de l’Antic Gremi de Traginers, i enguany l’amfitriona de la cloenda celebrava el seu 150è aniversari.

La Trobada, que va comptar amb la presència de la Consellera de Justícia entre d’altres autoritats, va acollir la participació de 45 poblacions com Martorell, Rubí, Miravet, Santpedor, Sentmenat, Reus, Batea, Barcelona, Terrassa, Anglesola, etc.

L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, aquest cop hi va participar amb el carro de la palla estirat per cinc animals i un carruatge amb una de les banderes gremials.

El cos de la Guàrdia Muntada dels Mossos d’Esquadra va ser el portador de la bandera de la Federació Catalana dels Tres Tombs. La jornada va transcórrer amb normalitat pels carrers de la població vallesana, essent un cop més una autèntica ocasió per poder veure-hi una bona desfilada d’animals de peu rodó, tragineres i traginers i carros i carruatges amb càrregues diverses i espectaculars. Una veritable demostració d’una festa que segueix mantenint viva una de les tradicions més arrelades del nostre país.

El proper 4 de juny, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada celebrarà el tradicional aplec de germanor a la Tossa de Montbui, en què es gaudirà d’una arrossada i on es tenen preparades algunes sorpreses.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Igualada Som-hi celebra el suport rebut i haver pujat fins a ser segona força a l’Ajuntament

La candidatura d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) valora molt positivament el resultat obtingut a les eleccions municipals de diumenge i agraeix la confiança...

L’Hospital de dia Sant Jordi rep la visita de la biòloga del Col·lectiu Eixarcol·lant, Jana Peters

Aquest mes de maig, l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut la visita de la Jana Peters, biòloga i responsable de dinamització i...

Últimes notícies