20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

L’Anoia, la comarca amb menys estrangers de tot el país

La comarca de l’Anoia és la que compta amb menys població estrangera de tot el país, segons les dades que ha donat a conèixer aquesta setmana l’Institut d’Estadística de la Generalitat (Idescat). La comarca ha guanyat un 8,5% de població nouvinguda en el darrer any, però, amb un percentatge del 8,3% i un total de 9.284 persones, ocupa la última posició de Catalunya en aquest llistat. Curiosament, la Segarra, just al costat, és que la que compta més estrangers entre la seva població, fins a un 27%, amb un 4,6% d’augment en el darrer any, increment menor que a nostra comarca. En el cas de l’Anoia, és sobretot el nord, i específicament Calaf, la zona amb més nouvinguts.

A tot el país, la població estrangera representa el 15,1% de la població catalana, i s’ha incrementat en 77.328 persones en relació amb un any enrere, xifra que representa un augment d’un 7,1%. Aquest resultat contrasta amb l’evolució de la població de nacionalitat espanyola, que experimenta un lleuger decreixement (-2.176 persones) en el mateix any.
Durant el 2018 la població estrangera creix a tot el territori, tot i que amb intensitats diferents: a l’Àmbit de les Comarques Centrals és on creix més (9,3%), seguit del Metropolità (8,1%); en canvi, a les Terres de l’Ebre i Ponent és on creix menys (2,8% i 4,1%, respectivament). Totes les comarques han registrat augments, excepte el Pallars Sobirà (-2,6%). Els majors augments els encapçalen la Garrotxa (12,4%), el Berguedà (11,9%), el Moianès (11,7%), el Bages (10,9%) i el Ripollès (10,6%).

Les comarques que registren els percentatges més elevats de població estrangera són la Segarra (27,0%), l’Alt Empordà (24,2%), el Gironès (20,4%), la Selva (19,7%), el Baix Empordà (19,6%) i el Barcelonès (19,2%). Per contra, els percentatges més baixos de població estrangera són els de l’Anoia (8,3%), el Berguedà (8,4%) i el Moianès (8,4%).
Per municipis, destaca que només n’hi ha 157 on la proporció de població estrangera és més elevada que la mitjana catalana (15,1%) i estan encapçalats per Guissona (51,9%), Castelló d’Empúries (43,3%), Salt (39,1%) i la Portella (38,3%).

La comunitat marroquina és la més nombrosa i equival a la cinquena part dels estrangers (19,3%). És aquesta també la comunitat més important de l’Anoia. La població marroquina és la primera nacionalitat a 27 comarques, mentre que la romanesa ho és a 9 comarques i Aran. A Barcelona la nacionalitat més nombrosa és, curiosament, la italiana; a la Cerdanya, la boliviana; a la Garrotxa, l’índia; a l’Alt Urgell, la portuguesa, i al Moianès, la nacionalitat maliana.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies