12.2 C
Igualada
Dilluns, abril 12, 2021

L’ANC ha fet els deures – Josep Castelltort

Des de l’Assemblea ens hem marcat l’obligació de fer tot el que puguem perquè els interessos partidistes no facin descarrilar els procés.
Durant la campanya de les municipals, no ha estat fàcil fer constar qui dóna suport al procés cap a la independència i qui no ho fa. Hi ha partits, a qui manifestar-se favorables a la independència els dóna vots i no els en fa perdre, però a d’altres, situats a les fronteres entre els favorables, els indecisos i els contraris, el tema no els agrada gens. No només Iniciativa per Catalunya-Els Verds, també altres llistes han intentat defugir aquest debat. No és una qüestió abstracta, sinó ben concreta i quan s’ha demanat als partits i als candidats que es pronunciessin, hi ha hagut tensions i males cares.
Sempre es tracta de captar el màxim possible de vots: pronunciar-se sobre el punts que ha escollit el partit o grup i no dir res dels altres per no perdre cap elector.
Però des del punt de vista de l’ANC, mantenir aquesta tensió sobre els grups més indecisos, va fent decantar més votants i més regidors que veuen que l’ambigüitat els porta problemes.
Però, a més, això manté el debat sobre la independència com el tema més important i permanent i fa aparèixer públicament la decisió de l’ANC d’arribar fins al final del procés.
Quan té valor aquesta feina d’aguantar la posició és quan hi ha pressions per postposar el debat. A més d’estar convençuts de la nostra raó, s’ha de demostrar convicció i fermesa. L’Assemblea respectarà les decisions democràtiques, però no es farà endarrere.
En el moment dels pactes, encara serà més forta la pressió. Estar a favor de la independència o estar-hi en contra pot condicionar els pactes postelectorals i la formació de governs municipals.
Des de l’ANC hem de fer visible que tenim la majoria de la gent a darrere i que ho farem valdre. Que els que s’oposin a la voluntat majoritària se la trobaran davant una vegada i una altra i que no es podrà governar amagant la qüestió sota cap catifa
Ja hem vist com la posició favorable a l’assoliment de la llibertat de Catalunya que, no fa pas gaire temps semblava a contracorrent en alguns municipis de la comarca, ja és a prop de ser-hi el corrent principal.
No es pot capgirar un situació de decennis en pocs mesos, per aquesta raó no podem estar pas descontents de com els resultats en vots van millorant la situació.
Els propers mesos haurà de seguir la pressió, sobre els indecisos per una banda, i sobre els partits favorables, per l’altra, perquè no se’n tornin a anar per les branques o es tirin els plats pel cap, que és l’esport que més els agrada.
Josep Castelltort – ANC

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Obre les portes “Moda Re-”, una botiga de Caritas de roba sostenible

Aquest passat divendres va obrir les portes a Igualada una nova botiga de moda: “Moda Re-” , que posa a la venda tot tipus...

Comencen concentracions en contra de l'”allau” de parcs eòlics i solars

La Xarxa Segarrenca per la Sobirania Energètica ha començat a mobilitzar-se en contra de "l'allau i massificació" de centrals eòliques i solars que hi...

No poden trencar la tendència de derrotes tot i el bon partit

VIC RIUPRIMER 4 CF IGUALADA 1 Inversemblant derrota de les igualadines en un partit per sortir amb el cap ben alt. Les blaves visitaven el complicat...

Victòria balsàmica

Inici de la segona fase pels igualadins. Deu partits per intentar aferrar-se a la Tercera Divisió. Repte complicat, però sent coneixedors que treure una...

Benvinguts al programa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu

Per aquest curs actual 2020-2021, ens han escollit per ser una de les escoles ambaixadores de la Unió Europea. Cada any, la direcció general de...
Compartir