20.3 C
Igualada
Dijous, 30 novembre 2023

Un article de

L’Ajuntament d’Orpí acorda prohibir banyar-se als Gorgs de Santa Càndia
L

Publicitat

El passat sis de juny va tenir lloc una reunió de caràcter excepcional entre els veïns d’Orpí per tractar els problemes de massificació i incivisme que afecten els Gorgs de Santa Càndia i altres trams de la Riera de Carme, enguany agreujats per l’incompliment de les mesures sanitàries de la Covid-19, i que creen neguit al municipi.  Entre els problemes més greus hi ha el de l’aparcament en llocs indeguts i l’abocament incontrolat de deixalles, fent augmentar l’alt risc d’incendi.

A la reunió també van assistir-hi els agents rurals que van poder resoldre dubtes i van aconsellar de les mesures adients per posar fre a la situació. Orpí ja té una ordenança de protecció del medi natural i enguany, per poder garantir les mesures sanitàries de distanciament i aglomeracions de la Covid-19, s’ha acordat prohibir el bany a tots els usuaris, amb el suport de tot el consistori municipal i dels veïns.

També s’ha procedit a la contractació urgent d’un agent cívic que farà les labors d’informar als usuaris de l’ordenança del medi natural d’Orpí, dissuadir-los de cometre infraccions i si fos el cas, d’avisar a agents rurals i mossos que ja estan al cas de la situació. L’Ajuntament d’Or´pi ha reforçat els punts conflictius amb una nova senyalització i diferents mitjans per tal de posar-hi fre i controlar els usuaris.

La directriu a seguir per part de tot el consistori és la de fomentar l’accés a aquests paratges a un visitant que pugui gaudir i respectar la natura.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies