20.3 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

L’Ajuntament d’Òdena insisteix que no està d’acord amb el polígon industrial planificat a Can Morera

El govern d’Òdena, format per Esquerra Republicana, ha insistit aquesta setmana en mostrar el seu desacord amb el polígon industrial de grans dimensions previst a Can Morera.

En un comunicat transmès als mitjans de comunicació, el govern municipal reitera el seu “no” a la planificació de nou sòl industrial, i recorda que el posicionament ja es va fer palès oficialment amb una moció aprovada pel Ple del consistori.

“Des del govern d’Òdena sorgit de les darreres eleccions hem mostrat la nostra oposició, ja anunciada durant la campanya electoral, al nou sòl industrial que es preveu qualificar a la zona de Can Morera.
En gran part, el canvi de govern municipal va ser degut a aquest compromís electoral adquirit pels grups d’Òdena a Fons i Fem Òdena amb la ciutadania. Els dos grups vam firmar un acord d’investidura que ens obligava a aturar aquesta planificació i el passat setembre vam oficialitzar el nostre posicionament aprovant en ple una moció a favor de preservar l’espai agroforestal de Can Morera i demanant un desenvolupament urbanístic sostenible ambientalment i just socialment. Aquesta moció anava d’acord amb les demandes de les entitats ciutadanes que havien expressat de manera ben palesa les mancances del projecte en el Compromís per la Conca que va ser firmat per 10 agrupacions polítiques de set municipis i nombroses entitats socials de la Conca”.

Reunió amb la Generalitat el passat 10 d’octubre
El govern municipal odenenc afirma en el comunicat que el posicionament “es va fer arribar doncs, tant als responsables del departament de Territori durant els darrers mesos, així com al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, en una reunió el passat 10 d’octubre”.

Malgrat tot, des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat “es vol mantenir la planificació de nou sòl industrial en la zona de Can Morera i des del govern odenenc volem reiterar que continuem sense compartir aquest tipus de creixement, que força una urbanització desmesurada del terme municipal d’Òdena per a posar-lo a disposició d’hipotètiques empreses tot i que hi ha superfície industrial disponible i projectada per a grans empreses dins i adossada a la trama urbana”.

Des de l’Ajuntament odenenc “creiem que ja hi ha disponible superfície industrial per empreses de grans dimensions a la Conca d’Òdena, tant en sòl industrial consolidat i desocupat com en d’altres en fase de tramitació en ubicacions amb un menor impacte social i ambiental”.

El govern que encapçala l’alcaldessa Maria Sayavera reitera que “voldríem no iniciar la tramitació del PDU d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena fins a acordar la no urbanització de Can Morera i que es revisi amb caràcter d’urgència l’actual PDU i s’adapti a les necessitats socials i ambientals del territori”.

A la vegada, també es demana “a tots els alcaldes de la MICOD a respectar la sobirania municipal i a buscar un consens al voltant de l’estratègia econòmica i industrial de la Conca tenint en compte la voluntat d’Òdena i les demandes socials del territori, així com incentivar a les entitats com Unió de Pagesos, Per la Conca i tots els col·lectius que s’han oposat a aquest urbanisme especulatiu a continuar treballant per un futur sostenible i just per a la Conca”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir