13.7 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

L’Ajuntament d’Òdena insisteix que no està d’acord amb el polígon industrial planificat a Can Morera

El govern d’Òdena, format per Esquerra Republicana, ha insistit aquesta setmana en mostrar el seu desacord amb el polígon industrial de grans dimensions previst a Can Morera.

En un comunicat transmès als mitjans de comunicació, el govern municipal reitera el seu “no” a la planificació de nou sòl industrial, i recorda que el posicionament ja es va fer palès oficialment amb una moció aprovada pel Ple del consistori.

“Des del govern d’Òdena sorgit de les darreres eleccions hem mostrat la nostra oposició, ja anunciada durant la campanya electoral, al nou sòl industrial que es preveu qualificar a la zona de Can Morera.
En gran part, el canvi de govern municipal va ser degut a aquest compromís electoral adquirit pels grups d’Òdena a Fons i Fem Òdena amb la ciutadania. Els dos grups vam firmar un acord d’investidura que ens obligava a aturar aquesta planificació i el passat setembre vam oficialitzar el nostre posicionament aprovant en ple una moció a favor de preservar l’espai agroforestal de Can Morera i demanant un desenvolupament urbanístic sostenible ambientalment i just socialment. Aquesta moció anava d’acord amb les demandes de les entitats ciutadanes que havien expressat de manera ben palesa les mancances del projecte en el Compromís per la Conca que va ser firmat per 10 agrupacions polítiques de set municipis i nombroses entitats socials de la Conca”.

Reunió amb la Generalitat el passat 10 d’octubre
El govern municipal odenenc afirma en el comunicat que el posicionament “es va fer arribar doncs, tant als responsables del departament de Territori durant els darrers mesos, així com al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, en una reunió el passat 10 d’octubre”.

Malgrat tot, des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat “es vol mantenir la planificació de nou sòl industrial en la zona de Can Morera i des del govern odenenc volem reiterar que continuem sense compartir aquest tipus de creixement, que força una urbanització desmesurada del terme municipal d’Òdena per a posar-lo a disposició d’hipotètiques empreses tot i que hi ha superfície industrial disponible i projectada per a grans empreses dins i adossada a la trama urbana”.

Des de l’Ajuntament odenenc “creiem que ja hi ha disponible superfície industrial per empreses de grans dimensions a la Conca d’Òdena, tant en sòl industrial consolidat i desocupat com en d’altres en fase de tramitació en ubicacions amb un menor impacte social i ambiental”.

El govern que encapçala l’alcaldessa Maria Sayavera reitera que “voldríem no iniciar la tramitació del PDU d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena fins a acordar la no urbanització de Can Morera i que es revisi amb caràcter d’urgència l’actual PDU i s’adapti a les necessitats socials i ambientals del territori”.

A la vegada, també es demana “a tots els alcaldes de la MICOD a respectar la sobirania municipal i a buscar un consens al voltant de l’estratègia econòmica i industrial de la Conca tenint en compte la voluntat d’Òdena i les demandes socials del territori, així com incentivar a les entitats com Unió de Pagesos, Per la Conca i tots els col·lectius que s’han oposat a aquest urbanisme especulatiu a continuar treballant per un futur sostenible i just per a la Conca”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Guàrdia Civil apunta diverses irregularitats en la gestió d’Events

Una de les branques de l'operació que reforcen la idea que Tsunami Democràtic estava dirigit per l'entorn d'ERC és la vinculació de l'empresa igualadina...

Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins

L’Ajuntament de Jorba ha portat a terme les obres de manteniment dels camins del municipi inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de...

El Zoom Festival atorga el Premi d’Honor a Jordi Évole

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya atorga el Premi d’Honor, un dels més prestigiosos del palmarès del certamen, al periodista, presentador i guionista Jordi Évole....

Fundació Pau i Solidaritat, la defensa dels drets laborals arreu del món

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991 per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre...

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix supera la seva prova virtual

Celebrada durant la 3a setmana d’octubre, la tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix ha comptat com a principal...
Compartir