L’Ajuntament d’Igualada defensa que sempre escolta les entitats per coordinar la Festa Major

69

Després que aquest dimecres el Ball de Sant Miquel i els Diables fessin públic el seu descontentament amb l’organització dels actes de la Festa Major d’Igualada, l’Ajuntament ha respost en un comunicat, en què “lamenta profundament la tessitura en què es troba l’entitat”, a més de voler posar de manifest que “precisament la tasca essencial del Departament de Cultura és escoltar totes les parts, acollir i coordinar des de sempre la diversitat d’activitats que conformen el programa festiu de la Festa Major”.

Des de l’Ajuntament expliquen que des de la creació del FESTHI s’ha intentat incorporar les seves propostes a la programació de la Festa Major, però que el fet que els seus actes estiguin tots a l’entorn de la festivitat de Sant Bartomeu, “això exigeix un esforç complementari de coordinació, per tal de poder donar resposta a totes les sensibilitats presents a la Festa”.

Sobre els casos concrets del Passacalle de divendres i el correfoc de dissabte, des de l’Ajuntament es defensen explicant que “la Passacalle inicia la seva activitat a les 21,45 h; el Correfoc a les 23 h i els concerts de divendres no són fins a les 0h Obeses i 1,30 h Dr. Prats. En aquest sentit som plenament conscients de la dificultat que encarna per la colla de diables participar en dos actes separats per una hora i quart de diferència, però també cal ser conscients que la Festa Major només es pot realitzar en un calendari determinat, uns dies i horaris concrets”.