L’Ajuntament d’Igualada contacta amb Bèrgamo, ciutat italiana confinada de la Llombardia

612


Bèrgamo és una ciutat d’Itàlia, capital de la província homònima, a la regió de la Llombardia, a uns 40 km al nord-est de Milà. Té 120.694 habitants. Va ser una de les primeres ciutats italianes en ser confinades, com després ha passat a Igualada. Avui, l’alcalde Marc Castells ha anunciat que s’han començat contactes amb aquesta capital transalpina amb la idea de compartir accions i “aprendre d’una ciutat que fa temps que lluita confinada, nosaltres som la Bèrgamo catalana. Avui parlarem, en companyia de la Creu Roja, amb l’alcalde Giorgio Nori, per compartir informació”.

Castells ha manifestat que “entrem en una setmana clau, tot i que les dades seran dolentes, serà també per començar a veure la llum al final del túnel. És molt important extremar sobretot les mesures d’higiene. Haig d’agrair, i molt, l’ajuda de Protecció Civil de l’Hospitalet de Llobregat, que ens ha lliurat els llits de l’hospital de campanya que s’està fent al poliesportiu de les Comes”. L’alcalde ha tingut paraules d’agraïment també per a “molts particulars i empreses que ens estan ajudant, especialment la comunitat xinesa, i les empreses i entitats Funosa, Fontanellas i Martí, Abacus, Nissan, Garmin o Rotary.

Finalment, l’alcalde ha explicat que la situació dels treballadors que no poden accedir als seus centres de treball de fora de la Conca d’Òdena -o a l’inrevés- ja tenen la seva situació assegurada “perquè no podran ser acomiadats, segons la nova normativa del govern, però desmanem una disposició addicional al BOE per tal que aquesta mesura sigui a partir de les zero hores del 13 de març, no només des d’avui”.