0.4 C
Igualada
Dissabte, gener 28, 2023

L’Ajuntament de Vilanova estalviarà més de 300.000€ en sous

44467353

Han estat necessaris més de tres mesos de negociacions, d’estires i arronses, però aquest dilluns, durant la sessió plenària, govern i oposició van arribar a un acord sobre les retribucions, indemnitzacions i assistències als membres de la corporació. Finalment, PSC i VA van aconseguir aprovar la proposta gràcies a l’abstenció de CiU, ICV, ERC i PP. Les indemnitzacions dels regidors es retallen en un 15% i les hores de dedicació un 23%, passant de 89,5 a 68,5. L’estalvi anual és de gairebé un 50% respecte l’any passat, amb la qual cosa Vilanova del Camí serà un cas únic i extraordinari a la comarca de l’Anoia.

Durant aquests mesos, el govern ha fet més de 40 simulacions i ha formulat tres propostes per trobar un consens amb els grups de l’oposició. La proposta que, en principi, secundava una àmplia majoria de l’oposició limitava a 60 les hores de dedicació i exigien un 12% de retallada lineal amb l’objectiu d’estalviar el màxim a les arques municipals.

El govern, format per PSC i VA, va presentar aquesta setmana una nova proposta que implicava un estalvi superior malgrat que incorporava tres dedicacions, una exclusiva per a l’alcalde i dues parcials de 18 i 13 hores per als dos primers tinents d’alcalde. La proposta, que es va presentar ahir al Ple, suposa un estalvi anual de 107.000 €, prop del 50% respecte l’any passat, i suposarà més de 300.000€ d’estalvi durant el mandat.

L’Alcalde tindrà dedicació exclusiva i un sou de 3.168 € bruts al mes i 14 pagues anuals.
El primer tinent d’alcalde, Francesc Palacios, tindrà una dedicació de 18h per la que percebrà un sou brut de 1.209€ i 12 pagues anuals i Vanesa González, segona tinent d’alcalde, tindrà una dedicació de 13h i un sou brut de 662,16€ bruts al mes i 12 pagues anuals.

La resta dels regidors rebran indemnitzacions per a l’assistència al Ple i a la resta d’òrgans col·legiats. L’assistència al Ple està valorada en 183,43€; a les Comissions informatives o altres d’equiparables, 54,20€; a les Juntes de Govern, 183,43€; a les Juntes de Portaveus, 91,71€ i als òrgans col·legiats, 62,53€.

Així mateix, es van aprovar les indemnitzacions pels grups polítics que percebran 67,69€ mensuals i 54,15€ per regidor electe.

Aquestes mesures, que es van aprovar gràcies a l’abstenció de CiU, ICV, ERC i PP, no van comptar amb el suport del grup Independent ni de Plataforma per Catalunya, que es van mostrar molt crítics fins i tot amb la resta dels partits de l’oposició.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies