9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

L’Ajuntament de Tous reparteix mones a tots els avis del municipi
L

Publicitat

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous va fer possible diumenge de Pasqua que tots els avis i àvies del municipi rebessin una mona. Gràcies a l’ajut d’una trentena de voluntaris del col·lectiu “SomPoble”, totes les persones majors de 70 anys del municipi –prop de dues-centes— van rebre inesperadament una mona de Pasqua amb un missatge de part del consistori: “Padrins i padrines de Tous: enguany la mona és per a vosaltres!”. Els veïns van reaccionar amb sorpresa, emoció i molt agraïment a la iniciativa, que va tenir una gran acollida.

El mateix diumenge també es van celebrar les Caramelles, tot i que en un format ben diferent del que és habitual. La Comissió de Caramelles Sant Martí de Tous, entitat centenària distingida amb la Creu de Sant Jordi, va convocar els veïns a les dotze del migdia a sortir als balcons amb el tradicional mocador vermell i cantar el repertori que rebien a través del telèfon mòbil. Un vehicle municipal equipat amb altaveus circulava pels carrers del poble amb la música per acompanyar la veu dels cantaires.

Amb aquestes dues iniciatives, els veïns de Tous han aconseguit, gràcies a la inventiva, poder mantenir la tradició de les Caramelles i de la Mona de Pasqua, malgrat les excepcionals circumstàncies de confinament a causa de la pandèmia de la Covid19.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies