26.9 C
Igualada
Diumenge, juliol 3, 2022

L’Ajuntament de Calaf ofereix parcel·les disponibles als horts urbans

Des del 2018 l’Ajuntament de Calaf disposa de diferents solars ubicats entre el carrer Pujalt i el carrer Laureà Figuerola dividits en 19 parcel·les que s’ofereixen com a horts urbans.
Actualment han quedat disponibles 10 d’aquestes parcel·les. Per això, s’obre la possibilitat de sol·licitar-ne una a totes aquelles persones que tinguin ganes de cultivar un hort ecològic i no tinguin espai per fer-ho.

Les dues tipologies disponibles són:
Per una banda, horts en règim de tarifa, subjectes a una tarifa de 37,72€/any i una fiança de 100€. Les llicències tindran una durada de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga de 2 anys.
Per altra banda, horts en règim social, amb una llicència d’un any, prorrogable any a any fins a un màxim de 4 anys.

Condicions mínimes generals
– Ser persona física i major d’edat.
– Estar empadronat a Calaf.
– Només es podrà presentar una sol·licitud per unitat familiar, entenent-se per unitat familiar aquelles persones que convisquin en un mateix domicili.
– No disposar, a títol de propietari o en lloguer, de cap altre hort o terreny de conreu, ja sigui dins del terme municipal de Calaf o fora d’aquest.
– No haver-se atorgat una altra parcel·la o hort a un membre de la mateixa unitat familiar.
– No haver estat sancionat prèviament com a usuari dels horts urbans.
– En el cas d’optar a un hort en règim social, estar en seguiment pels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Drets i obligacions
Les persones beneficiàries tindran el dret a conrear tot tipus d’hortalisses, verdures i flors, sempre que no estiguin prohibides per alguna disposició; a disposar de compost i a tenir accés a un punt d’aigua.

Per altra banda, tindran l’obligació d’utilitzar un sistema de reg gota a gota, a cultivar l’hort seguint les tècniques de l’agricultura ecològica i a realitzar una rotació de cultius que permeti la regeneració natural dels nutrients, entre altres.

Com sol·licitar-lo?
Les persones interessades a participar en la convocatòria per a la concessió a precari d’un hort urbà de Calaf hauran de presentar la fitxa de sol·licitud normalitzada i la documentació necessària.

Es pot consultar tota la documentació i condicions en el Reglament de règim d’ús dels horts urbans de Calaf adjunt en aquesta notícia.
Per a més informació, es pot contactar amb l’Àrea de Medi Ambient al 938 698 512 o arenascm@calaf.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada ciutat universitària: present i futur

Els reptes, quan es treballen intensament, es poden fer realitat, i és el que ha passat amb l’aposta universitària ambiciosa que ha fet la...

Exposició “reapropiant-nos de les nostres vides”. Aquestes som nosaltres! Ens visibilitzem per transformar

Aquests dies i amb aquest reclam, al vestíbul del Centre Cívic Nord, un grup de dones ens expliquen la seva pròpia història; una història...

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...
Compartir