L’Ajuntament de Calaf impulsa un projecte de masoveria urbana
L

28 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Calaf ha impulsat un projecte de masoveria urbana al municipi. Aquest model d’habitatge es basa en la cessió d’un immoble per part de la persona propietària a canvi que la persona cessionària faci obres de rehabilitació i manteniment.

El consistori municipal cedirà dos habitatges de titularitat municipal, coneguts popularment com ‘Les casetes dels mestres’, mitjançant aquest sistema. Aquests habitatges s’adjudicaran a través d’un sorteig públic entre totes les sol·licituds que reuneixin els requisits per a participar en el programa. Les persones que esdevinguin masoveres podran residir a aquestes cases a canvi d’executar millores.

El projecte es va iniciar fa un any, amb una reforma prèvia al lloguer de masoveria. La rehabilitació va estar subvencionada per la Diputació de Barcelona i es va dur a terme a causa del mal estat en què es trobaven aquests habitatges.
Amb la reforma ja acabada, el procés d’atorgament de les dues cases va començar amb la jornada de portes obertes, que va tenir lloc el passat 17 de setembre. Continuarà amb l’obertura del període de presentació de sol·licituds, entre el 18 d’octubre i el 18 de novembre. La llista de persones admeses es publicarà el 26 de novembre i, entre el 29 de novembre i el 3 de desembre, es podran presentar reclamacions contra la llista provisional. El 14 de desembre es durà a terme el sorteig públic i el 15 de desembre es publicaran els resultats. Per últim, la signatura del contracte s’efectuarà entre el 20 i el 24 de desembre. Convé tenir en compte que aquestes dates són provisionals i es podran veure modificades davant situacions imprevistes.

Calaf va aprovar al ple del passat mes de juny l’Ordenança reguladora de la masoveria urbana. Les bases generals d’adjudicació dels habitatges, en les quals es fixen les condicions i els requisits, es publicaran a la seu electrònica de l’Ajuntament de Calaf pròximament.

La masoveria urbana
La masoveria urbana és un model d’habitatge beneficiós per la persona propietària i pel masover o masovera. D’una banda, garanteix l’accés a l’habitatge a la persona masovera amb poca liquiditat, ja que el pagament del lloguer es fa mitjançant obres de rehabilitació. D’altra banda, permet a la persona propietària rehabilitar l’immoble, i també, traslladar la gestió, les despeses i la conservació.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?