L’Ajuntament de Capellades treballa en l’elaboració d’un Pla d’Igualtat de Gènere

21

Des de fa poc més de mig any, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’està treballant en l’elaboració d’un Pla d’Igualtat de Gènere, una eina que serveix per analitzar la situació actual i establir dinàmiques per realitzar en el futur.

La regidora d’Igualtat, Adela Morera, ha manifestat que “aquesta és la primera vegada que a Capellades s’està fent un Pla d’Igualtat de Gènere. Aquest document és d’especial rellevància perquè després d’analitzar la situació, proposarà les accions i polítiques que es duran a terme per tal de fomentar la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones, accions de prevenció contra la violència masclista, campanyes de sensibilització i visibilització dels col·lectius LGTBIQ, i d’altres actuacions a nivell municipal en els propers anys”.

L’elaboració del pla s’està realitzant de forma participativa amb diferents grups de treball, qüestionaris i entrevistes, que ens donaran una radiografia en matèria d’igualtat de gènere del municipi. En l’elaboració de propostes hi ha participat els regidors de l’Ajuntament, el personal tècnic i també representants de la Taula de Dones de Capellades i de les diverses entitats. Aquest dijous dia 16, ales 19.15h a la biblioteca tindrà lloc l’última sessió participativa oberta.