L’Ajuntament de Capellades aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

31
Sessió participativa d’aquest estiu.

El Pla Local de Joventut 2017 – 2020 realitzat per la regidoria de joventut, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat aprovat per unanimitat pel Ple ordinari de l’Ajuntament de Capellades del 22 de febrer de 2017.

Aquest Pla, s’ha elaborat en dues fases. A la primera, l’estudi i anàlisi de la realitat juvenil capelladina a través d’una diagnosi elaborada de forma participativa, on s’identifiquen les diverses necessitats i mancances de les polítiques de joventut a Capellades.

La segona fase del Pla, defineix les accions i els diferents eixos de treball a dur a terme durant els propers 4 anys en matèria de joventut. Aquestes accions i eixos estratègics se centren en tres línies: la creació de l’àrea de joventut, la creació de recursos que acompanyin en la transició a la vida adulta (formació, educació, ocupació, habitatge i salut) i el foment de la participació (cultura, lleure, oci espai jove i assemblea de la joventut).

La regidora de Joventut, Susanna Moreno, una de les principals impulsores d’aquest Pla Local explica que “la importància de tenir un Pla Local de Joventut rau en que a partir d’ara, podrem demanar subvencions per impulsar polítiques de joventut, i en que tenim un pla de treball estratègic que ens aporta un full de ruta clara de què cal fer en matèria de joventut. A més, gràcies a l’elaboració d’aquest pla, hem pogut identificar les necessitats i les inquietuds que tenen els i les joves capelladines i com podem avançar per a que el jovent se senti partícip i protagonista d’allò que passa a la vila. És important que ells se sentin subjectes actius i deixin d’ésser mers espectadors passius”.