5.8 C
Igualada
Dissabte, desembre 5, 2020

L’Ajuntament acusa part de l’oposició de “torpedinar” i “intoxicar” la comissió de municipalització de l’aigua

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Miquel Vives, ha manifestat aquesta setmana que hi ha “un grup polític” de l’oposició que “s’ha dedicat a torpedinar i intoxicar” la comissió de municipalització de l’aigua. Vives ha fet aquestes declaracions a La Veu arran de la publicació de cartes de les associacions de veïns presents a la comissió, enfadades per la seva dissolució.

El regidor ha explicat que “vull agrair als representants dels usuaris, dels sis consells de districte, la tasca que han portat a terme. Sempre comentem que han passat 100 anys i 25 alcaldes de diferents colors i aquest és un treball que no s’havia fet. El govern de Junts per Igualada ha agafat el toro per les banyes hem obert aquesta tasca, llarga i feixuga”.

Content per iniciar el procés de municipalització
Miquel Vives afirma que està “content” per l’inici del procés de municipalització del servei d’abastiment d’aigua a Igualada i hem posat entre tots en manifest que és un treball molt complex i que té una profunditat que segurament ningú s’esperava a l’inici”.

Acabat el temps legal de la comissió, el regidor reconeix que “sis mesos no són suficients”. Respecte les cartes de les associacions de veïns “les respondrem i estem estudiant com fem aquesta resposta. No vull que quedi cap dubte”.

Tot i això, Vives diu que “a les cartes es veu un compromís important d’aquestes associacions de veïns respecte de municipalització del servei d’aigua, la qual cosa m’alegra, és important que s’involucrin en aquest canvi important per la ciutat”. El regidor també creu que les associacions “volen que aquesta comissió continuï, tot i que mostren la preocupació de que, administrativament, algunes coses es podien haver fet d’una altra manera”, però per a Vives “això no invalida tot el treball que s’ha fet”.
Vives afirma que “estem treballant amb l’equip jurídic per veure com podem continuar fent aquest treball, perquè el temps legal de la comissió està exhaurit”.

Bloqueig i filibusterisme
El treball de la comissió, però, hagués pogut ser encara més voluminós si “un grup polític no s’hagués dedicat de forma constant a torpedinar, bloquejar i fer filibusterisme dins de les comissions… Quan es va crear la comissió, es va fer amb totes les eines jurídiques possibles per blindar-la de politiqueta. És una comissió bàsicament tècnica, que ha d’aportar el màxim de solucions possibles al ple, que és l’òrgan decisori de la ciutat… Malgrat els meus esforços, això no ha estat del tot possible i a cada comissió hem tingut una discussió política i que ha acabat intoxicant i torpedinant la correcta evolució d’aquestes trobades. Entenc que aquí també hi ha preocupació dels veïns”.

Inacceptable acusació als tècnics
Vives està també molt dolgut perquè “s’ha acusat als tècnics de l’Ajuntament de no ser imparcials, això és completament inacceptable. Hi ha un grup polític que diu que els funcionaris municipals, que són tres juristes, dos economistes i un enginyer, són de part, i això no ho puc acceptar de cap manera. Els grups polítics haurien de tenir més cura de segons quines afirmacions”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Projecte de millora de la Plaça de la Unió consensuat amb els veïns

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ja disposa del projecte de remodelació i millora de la Plaça de la Unió de Vista Alegre. El projecte...

Projecte comarcal esTic+aprop per impulsar la tecnologia en la gent gran

El Consell Comarcal, a través del Consell de la Gent Gran de l’Anoia i amb la col·laboració de diferents ajuntaments del territori, han posat...

Alumnes del Milà fan voluntariat social a la residència Pare Vilaseca

Durant els mesos d’octubre i novembre un grup de 22 alumnes del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva, de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada...

Igualada Comerç intensifica l’activitat davant les festes de Nadal

El passat cap de setmana es va viure intensament per part del comerç igualadí. Moltes ofertes i descomptes varen convidar als ciutadans a comprar....

Un altre pla. Un altre fracàs?

Fa uns mesos que sentim parlar del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, però el PDUAECO només és un dels...
Compartir