10.5 C
Igualada
Dimarts, gener 19, 2021

L’Agrupació Cultural i Recreativa de Vilanova estrenarà l’himne dels Reis en el marc del 50è aniversari

L’Agrupació Cultural i Recreativa de Vilanova del Camí celebrarà aquest Nadal el 50è aniversari de l’arribada dels Reis al municipi de la mà de l’entitat. Una data molt especial entorn de la qual estan preparant diferents activitats commemoratives. El diumenge, 22 de desembre és previst l’acte oficial de presentació dels actes d’aquest 50è aniversari amb l’estrena oficial i en directe de l’himne dels Reis.

Segons explica Manuel Ocaña, president de l’Agrupació Cultural i Recreativa, la creació de l’himne era un deute pendent amb els Reis. El Patge Makalí, l’emissari reial a Vilanova del Camí, fa anys que té el seu propi himne i correspondre amb el mateix honor als Reis. L’encàrrec l’ha assumit el director musical igualadí Josep Miquel Mindán amb molta il·lusió.
Aquesta estrena en directe serà l’acte principal del dia 22 de desembre, però no l’únic, perquè des de l’entitat també faran aquell matí el sorteig d’una gran panera, valorada en 3000 €. L’han aconseguit farcir de productes de tota mena gràcies a la col·laboració de més d’una cinquantena d’establiments del municipi.

Les butlletes es poden aconseguir al preu de 5 € a tots els comerços que hi han col·laborat, des de botigues d’alimentació, a roba i serveis ben diversos. El sorteig es farà directament el diumenge 22, a partir de les 12 del migdia, a Can Papasseit.

Serà el primer dia de celebració d’aquest 50è aniversari, però la festa de Reis tot just començarà el dia 28, com és tradició a Vilanova del Camí amb l’arribada del Patge Makalí, també a Can Papasseit. I continuarà el dia 1 de gener amb l’entrega de la carta al Patge Makalí i la resta d’ajudants reials.

Aquest any, segons explica Manuel Ocaña, es tornarà a fer l’accés, com l’any passat, des de la plaça de Can Papasseit per evitar la zona d’ombra i més humida i així proporcionar si surt el sol, una mica més d’escalfor, perquè l’espera sigui més agradable. Enguany, però, l’organització ha retallat una mica els horaris per tal de no sortir tan tard.

Ses Majestats els Reis d’Orient estrenaran vestits nous
El dia 5 de gener serà el dia gran de la Festa de Reis amb l’arribada oficial de Ses Majestats i la cavalcada, tan esperada per la quitxalla.

Aquest mes és de força feina per a l’agrupació, perquè han d’enllestir tots els preparatius. És per això que sempre són benvingudes les col·laboracions. Tots els dimecres de les 21 a les 22 h des de mitjan de novembre estan al local de l’agrupació a l’edifici del Rovy rebent a qui vulgui participar d’aquesta festa.

Manuel Ocaña espera que aquests 50 anys de trajectòria siguin molt celebrats, perquè com afirma “no es celebren fàcilment”. A més, els Reis es vestiran de gala i estrenaran vestits nous, en agraïment a l’himne i l’acollida que la població els ha fet durant tots aquests anys.
Durant la cavalcada, un any més, els infants tindran l’oportunitat de fer-se la fotografia amb els Reis, perquè hi haurà la parada ja tradicional durant el recorregut al carrer Migdia.
Recordem que el primer acte de celebració d’aquest 50è aniversari va ser una exposició fotogràfica al vestíbul de Can Papasseit que ha encentat el calendari de commemoració i que es podrà visitar fins el 7 de gener.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

57 donacions i 6 oferiments en l’acapte de sang d’Òdena

Òdena va acollir aquest passat diumenge una nova campanya de donació de sang que va tenir lloc al Centre Cívic del Pla d’Òdena. La...

Igualada Comerç inicia una campanya específica per a la gent gran

Darrerament Igualada Comerç ha estat realitzant diferents campanyes enfocades a diferents col·lectius per promocionar el comerç local i incentivar les compres de proximitat. I en...

S’inicien les obres de millora de les instal·lacions del Castell de Claramunt

Aquesta setmana s’inicien al Castell de Claramunt un seguit d’actuacions destinades a millorar les instal·lacions d’aquest monument de la comarca. Els treballs previstos consistiran...

L’AV del Barri de Montserrat critica l’ús polític que s’ha fet dels talls de llum

El passat dia 12 de gener uns veïns i els regidors de Igualada Som-hi, van realitzar un acte reivindicatiu al barri de Montserrat per...

El UECANOIA s’imposa a tres de les curses virtuals de l’Anoia

Aquest any les curses estan agafant un altre aire amb els confinaments i les mesures dictades pel govern de la Generalitat. Tres de la...
Compartir