L’ACA destina més de 80.000 euros per adequar diversos cursos fluvials de l’Anoia

59

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat les actuacions de manteniment i conservació de lleres previstes a les comarques de la Catalunya Central i que han suposat una inversió superior als 176.000 euros.

En total s’han dut a terme onze actuacions en quatre comarques (Bages, Berguedà, l’Anoia i Osona), consistents en la desbrossada selectiva de vegetació que obstaculitzava el pas de l’aigua, la retirada d’arbres morts i caiguts, la retirada de terres i l’eliminació d’espècies vegetals invasores com la canya americana, entre d’altres.


Els treballs, duts a terme en trams de cursos fluvials que transcorren fora de zona urbana dels municipis de Balsareny, la Nou de Berguedà, Manresa, Prats de Lluçanès, Prat de Rei, Igualada, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona i Santa Margarida de Montbui, tenen l’objectiu de garantir el pas de l’aigua, minimitzar el risc de desbordaments i potenciar el creixement de les espècies vegetals autòctones.

Als municipis anoiencs, les actuacions han estat les següents:

Prats de Rei Anoia Afluent del torrent de l’Anoia 13.440 euros Retirada de sediments del curs fluvial.
Igualada Anoia Riu Anoia 32.198 euros Retirada de terres de la llera, fruit d’esllavissades i obstruccions locals.
Sant Sadurní d’Anoia Anoia Riu de Bitlles 3.564 euros Desbrossada general de vegetació de manera selectiva, retirada d’arbres morts o caiguts, eliminació de canyes i rizomes, plantació d’arbusts o arbres autòctons.
Sant Quintí de Mediona Anoia Riu de Bitlles 3.566 euros Desbrossada general de vegetació de manera selectiva, retirada d’arbres morts o caiguts, eliminació de canyes i rizomes, plantació d’arbusts o arbres autòctons.
Santa Margarida de Montbui Anoia Riu Anoia 29.789 euros Desbrossada general de vegetació al·lòctona, eliminació de canyes i rizomes.

 

Més de 22 actuacions entre 2020-2021
Pel que fa al programa de manteniment i conservació de lleres per al 2020-2021, aprovat recentment pel consell d’administració de l’ACA, hi ha previstes a les comarques de la Catalunya Central (Bages, Anoia, Osona i Berguedà) més de 22 actuacions en trams no urbans, amb una inversió prevista de 164.287 euros.

Les actuacions en trams urbans, per la seva banda, s’articularan mitjançant subvencions amb els ajuntaments. Aquestes actuacions seran finançades íntegrament per l’Agència.