La Xarxa presenta “El llibre de la selva” de Veus Veus

168

DSC_0176 .jpg

La companyia Veus-Veus arriba aquest diumenge, a ¼ d’1 del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la seva producció El llibre de la selva, basada en el conegut llibre d’aventures de Rudyard Kipling. Les entrades tenen un preu de 6 € i de 5 € per als socis de l’entitat. Es poden comprar el dissabte de 7 a 8 i una hora abans de l’inici de l’espectacle vespre al vestíbul de l’Ateneu Igualadí. Veus-Veus és una companyia de teatre creada l’any 1995 per actors, ballarins i cantants professionals. La seva trajectòria és dedicada, plenament, al teatre infantil i juvenil.

Mowgli a la jungla índia
El llibre de la Selva de Rudyard Kipling ha estat sempre considerat un dels llibres d’aventures que més ha emocionat en els últims cent anys. Les aventures de Mowgli, el cadell humà criat a la jungla, juntament amb els seus inseparables amics, Baghera, Baloo, se situen a finals del segle XIX a l’Índia britànica. Aquest cadell té l’habilitat d’entendre i parlar els diferents llenguatges dels animals, i amb el raonament i desenvolupament d’intel·ligència humana, esdevé el senyor de la jungla, protegint les diferents espècies animals dels perills que comporten la vida en aquest indret.
S’ha de fer un esment a l’error històric de la traducció del títol del llibre: l’original: Jungle’s Book, s’ha traduït per El llibre de la Selva i no de la Jungla que havia de ser el més correcte, ja que a l’Índia no hi ha selva i hi ha animals que no trobarem mai en una selva, com per exemple: el tigre Shere-Khan.
Així doncs, la companyia Veus-Veus, intentant ser una mica més fidels del que va ser la Disney en la seva versió, i jugant amb unes màscares que transformen els actors en els diferents animals – personatges que va crear Kipling, presenten el seu particular Llibre de la Selva, al qual han afegit cançons noves per poder així traslladar el públic a la jungla índia.

Una versió visual
És de nit i a la jungla se sent el plor d’un cadell humà. Akela, el llop, troba aquest nen i decideix criar-lo sota la llei de la jungla. Akela creu que Baghera, la pantera, és l’animal més indicat perquè faci de mestre al noi que han trobat al prat.
Hathi, l’elefant, decidirà el nom del cadell: Mowgli. Baghera, ajudat per l’ós Baloo, es fan companys inseparables del noi. Però hi ha un animal que no desitja que en Mowgli es faci gran, Shere Khan, el tigre.
L’escenografia consta d’un ciclorama que representa la jungla índia, un arbre corpori i dues pedres. Els dibuixos de l’escenografia i el vestuari del muntatge s’han realitzat amb la idea que l’espectador vegi uns personatges sortits d’un còmic. Tant el ciclorama com algun traçat del vestuari, tenen allò que se’n diu un contorn en negre tal i com utilitzen els nens per pintar.
El muntatge, gràcies als coneguts personatges com el Mowgli, Baghera, Baloo i Shere Khan, i a un vestuari vistós i una escenografia de colors vius, transporta l’espectador al món místic de la jungla índia. Allà passaran les aventures més divertides i emocionants que es poden tenir.