La Xarxa porta màgia i teatre visual a l’Ateneu amb “Hai, la pescadora de somnis”

29 de febrer de 2020

Demà diumenge dia 1 de març, a ¼ d’1 del migdia, el grup Xarxa Igualada presentarà l’espectacle de la companyia Giramàgic Hai, la pescadora de somnis al Teatre Municipal l’Ateneu. L’obra, interpretada per Joana Rhein que també l’ha ideada i dirigida amb Miquel Crespi. Compta amb les cançons originals i la música de Mario Cortizo. Un conte indígena amb màgia, teatre, titelles, poesia visual, música i moviment. Una aventura poètica per l’oceà de la imaginació. El més de maig passat va obtenir el Premi Drac d’Or 2019 del Jurat Infantil (Fira de titelles de Lleida). Properament participa a La Mostra Igualada.

El preu de l’entrada serà de 5 euros per als socis i 6 euros per al públic en general. Cal presentar el carnet de La Xarxa per poder obtenir el descompte. Com és habitual, es poden comprar les entrades anticipades al web www.teatremunicipalateneu.cat i el mateix diumenge des d’una hora abans de la funció a la taquilla del teatre, al passatge d’en Vives.

Hai, la pescadora de somnis
Units per la “Màgia”, Joana Rheingantz i Miquel Crespi comparteixen la inquietud d’explorar el potencial teatral i poètic d’aquest art mil·lenari. El 2018 estrenen Hai, la pescadora de somnis, i la porten des d’aleshores a diverses ciutats i festivals. Volen d’un lloc a un altre atrets per conèixer nous mons i maneres de viure i amb la consciència que la via artística és el camí directe de cor a cor. La Joana i el Miquel busquen explorar el potencial poètic de la màgia donant més valor a l’univers que s’expressa que al truc en si. Ella, després de set anys de pràctica de ‘keep moving’ amb Joana Boronat ha assolit un estat de presència creativa que li permet tenir alhora, la precisió d’una maga, l’espontaneïtat d’una clown i la fluïdesa d’una ballarina.

Un cargol de mar emet la música de l’oceà en un vaixell de cartró. Hai, la pescadora de somnis inicia la seva aventura. Hai convida el públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment acompanyant la protagonista en el seu somni per la llibertat, en una experiència psicomàgica on, a la fi, ens alliberem tots. L’espectacle està creat a partir de materials reciclats i amb música original. Una obra sense text per a tots els públics. El públic de Hai se submergeix en aquest viatge oníric, com una coral, de vegades en forma de gestos i de vegades en forma de cant. D’aquesta manera acompanyen la protagonista en una aventura per la llibertat.

La pescadora de somnis és un personatge empàtic creat en clau de clown, amb l’assessorament del pallasso Leandre, que va donar suport a l’artista a l’hora d’aprofundir en l’acció, buscant les intencions i els colors de cada escena.

Per David València i Abel Capdevila, de l’Associació Màgica de Catalunya: “Hai, la pescadora de somnis és un espectacle que transmet màgia en majúscules… Una màgia molt diferent i original que és el resultat de tota una carrera i que s’allunya d’allò que és més convencional i, per tant, fàcil de fer. Una direcció amb molta mà esquerrà per tenir un bon equilibri entre teatre i màgia, perquè flueixi un món màgic dins d’aquesta meravellosa obra. Una màgia molt especial i real. Una màgia que s’ha de viure i s’ha de seguir en primera persona”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta