La Xarxa porta “Camí a l’escola” de Campi qui pugui a l’Ateneu
L

19 de febrer de 2021

El proper diumenge dia 21 de febrer, a ¼ d’1 del migdia, la companyia Campi qui pugui presenta Camí a l’escola. L’espectacle narra l’extraordinària història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Es tracta de l’adaptació teatral d’una de les històries del documental francès Sur le chemin de l’école, de Pascale Plisson (2014), film que va rebre el Premi César al Millor Documental.
L’espectacle programat per La Xarxa té un preu de 7 € i de 5 € per als seus socis. Cal presentar el carnet d’associat per poder obtenir el descompte. Com és habitual, es poden comprar les entrades anticipades al web www.teatremunicipalateneu.cat i el mateix diumenge des d’una hora abans de la funció a la taquilla del teatre, al passatge d’en Vives. Es recomana la compra en línia.

Camí a l’escola
L’espectacle s’inspira, principalment, en una història real: el camí a l’escola d’uns germans de l’Índia. En l’adaptació teatral, aquests germans es converteixen en tres germanes, per a recollir així el tema de l’accés a l’educació, el dret a aquesta per a les nenes de tot el món i també els límits i barreres que s’imposen a les persones amb altres capacitats. Sempre des de la trama del viatge com a aventura, del camí i els seus obstacles com a protagonista absolut. Jugant amb sensibilitat, fent un viatge entre l’emoció i la poètica visual, volen posar en valor la història, sense necessitat de paraules; una història realista i plena de vitalitat, sense dramatisme i fugint de clixés ensucrats.

Camí a l’escola és un espectacle molt vivencial, visual i emocional. És un projecte que ens serveix per no oblidar que la vida és molt més que tot allò que donem per fet i tenim al nostre voltant; i alhora vol donar veu a nenes i nens d’arreu del món que ens ensenyen a viure al màxim de les nostres possibilitats de manera autònoma, decidida i compartida. No a tot arreu obres una aixeta i en surt aigua i tampoc es veu sovint infants lluitant, per sí mateixos, pels seus drets.

Tres germanes, un camí i un objectiu: tenir el futur a les seves mans. S’enfronten diàriament a obstacles i adversitats per arribar a l’escola. Tres nenes que viuen en un país qualsevol, en un lloc llunyà i proper alhora, que no parlen cap idioma concret i els parlen tots a la vegada. Un espectacle suggerent, visual i sense text que s’inspira en la història real d’infants d’arreu del món. Infants autònoms i capaços, que comparteixen les ganes d’aprendre i canviar el seu món.
A la Nasta l’han d’empènyer i a vegades carregar en braços, però ella és el motor del grup; ella és qui empeny les seves germanes a anar a l’escola i no abandonar. Empènyer i ser empès és cosa de les tres. L’extraordinària història de tres germanes que sobrepassen totes les barreres.

Campi Qui Pugui
La companyia “Campi Qui Pugui”, neix l’any 2008 fruit de la passió de dues persones per crear i compartir teatre. Fou fundada pel Jordi Pedrós i la Cristina Garcia, actors formats en diverses disciplines teatrals a les escoles École International Jacques Lecoq de París, Institut del Teatre, Atrium, Col·legi del teatre, Estudis de Teatre de Barcelona i Aula de Teatre de Lleida.

L’experiència anterior en companyies teatrals de llarg recorregut, alimenta el seu entusiasme i decideixen començar a crear els seus espectacles; tractant el públic amb proximitat i a través de les emocions i l’humor, creant imatges i personatges visualment molt atractius que transporten a altres realitats, i combinant màscares i titelles amb teatre textual i de gest.

CQP es fa acompanyar de persones molt expertes per teixir un dels millors espectacles de teatre per a tota la família. Signa la direcció artística la Rosa Díaz, actriu, directora i autora teatral fundadora de la companyia andalusa La Rous i que també ha col·laborat amb Comediants. L’any 2011, el Ministeri de Cultura la va guardonar amb el Premio Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud. La banda sonora és de Pascual Gaign, guanyador d’un Goya per Handía (2018), el vestuari és de la figurinista Rosa Solé, una altra col·laboradora de Comediants i del Teatre Nacional de Catalunya entre moltes companyies. L’escenògraf Joan Pena va ser premi FETEN 2019 al millor espai escènic i Jordi Farrés és un dels membres de la companyia anoienca Farrés Brothers i cia, reconeguda, també, amb molts guardons .

Cerquen de manera incessant el punt de trobada entre els públics, amb un humor i uns recursos visuals que entenguin infants, adults i gent de diferents orígens; recuperant allò que tots tenim en comú: l’infant que portem dins. Han actuat amb els seus espectacles a més de 15 països: Austràlia, Canadà, Xina, Corea del Sud, Dinamarca, Regne Unit, Alemanya, Romania, Bèlgica, Països Baixos, Àustria, França, Andorra, Portugal, Polònia, Itàlia… A Igualada els hem pogut veure amb espectacles com Rats, Pigs, Asteroid o Manneken pis.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?