La Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya commemora el Corpus amb diverses exposicions virtuals
L

11 de juny de 2020

Aquest any la festivitat del Corpus Christi i totes les seves expressions, religioses i populars, com les eucaristies, processons, enramades, l’ou com balla o la mateixa Patum de Berga, han vist alterada la seva celebració per les circumstàncies excepcionals que estem vivint en l’actualitat. Cal esmentar que aquest 2020 se celebren els 700 anys de la primera processó del ’Corpus’ pels carrers de Barcelona i per a commemorar-ho s’han organitzat nombroses activitats virtuals per  a la ciutadania.

La Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya també s’hi vol sumar a aquesta iniciativa difonent el coneixement, a través dels seus fons documentals, de la celebració del Corpus Christi, arreu del territori català. També, s’ha dedicat un exposició virtual a una de les seves festes més representatives i coneguda internacionalment, la Patum de Berga.

Des de la Xarxa d’Arxius Comarcals han posat a la disposició de tothom un mapa  interactiu on es pot trobar informació sobre la celebració del ‘Corpus’ a cadascuna de les comarques de Catalunya. L’Arxiu Comarcal de l’Anoia, per exemple, ha col·laborat amb l’exposició virtual de les catifes de flors en el Corpus d’Igualada, un recull d’imatges de les processons de Corpus i dels concursos de catifes de flors que es feien a Igualada a partir dels anys 40 del segle XX.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?