La Xarxa acompanya Marcel Gros al seu “Petit Univers”

4 de març de 2022

Marcel Gros presenta Petit Univers com a celebració dels quaranta anys de trajectòria sobre els escenaris. El grup Xarxa Igualada ha programat aquest espectacle per al proper diumenge 6 de març, a ¼ d’una del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu. La temporada es clourà el 20 de març amb dues funcions de l’espectacle Una nit amb el mag Lari.

Les entrades tenen un preu de 7 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa d’Igualada. La venda d’entrades es farà per internet a https://teatremunicipalateneu.cat/la-xarxa/ i a la taquilla del teatre el mateix diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle

Marcel Gros, 40 anys amb un nas vermell

El pallasso manresà Marcel Gros és, entre altres coses, clown, bufó i xouman. Va entrar en contacte amb el món de l’espectacle a través de les formacions musicals i de teatre de carrer com l’Orquestra Mandarina i El Setrill. L’any 1984 va ser un dels fundadors de Teatre Mòbil amb Atilà Puig i Jordi Girabal (amb la qual ara torna a actuar a Remember Show).
Després d’un seminari a Roma amb Willy Colombaioni comença a prendre contacte amb les tècniques de circ i descobreix la seva vocació de pallasso, cosa que el porta a aprofundir en les tècniques de clown al costat de Pierre Byland i Philippe Gaulier.

L’any 1991 comença la seva singladura en solitari i des d’aleshores ha creat una vintena d’espectacles que ha portat arreu de l’estat espanyol. Quan en Marcel està sol damunt de l’escenari pot crear amb llibertat, sense perdre l’essència del pallasso. La seva producció és àmplia i s’adreça a tots els públics, encara que ha fet espectacles per a un públic més adult.

Algunes de les seves propostes són Fenomenal (premi “Rialles 98” Òmnium Cultural); Standby, (premi millor espectacle “Fira Tàrrega 2000”); Inventari (premi millor espectacle “Mostra Igualada 2008”); Giralluna; L’embolic; Minuts; La gran A…ventura (millor espectacle “Castilla la Mancha 2012”), Paperipècia, Universari, Contes amagats (Premi Fetén a la millor interpretació 2019) i Planeta M.art. És director i coautor dels darrers muntatges de Teatre Mòbil: Rau Rau, Tríplex, Colossal, Allegretto, Trifulgues i Sense Solta.

Els orígens d’un pallasso en un Petit Univers

Marcel Gros, un dels pallassos més estimats de Catalunya, creu que tots tenim un petit univers a dins, i a Igualada hi presenta una de les seves propostes més íntimes.
En Marcel es queda en blanc a l’escenari i dona corda als records. Dins del barret hi apareix el fil de la història “La pilota més grossa del món”. Com si es tractés d’un llibre il·lustrat es confecciona la narració i l’escenari s’omple amb un Petit Univers que el protagonista tenia a sota del barret.

Barrejant somnis, records i imaginacions explica la història que només pot contar en primera persona en Marcel “El petit de Can Cordes”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta