La vilanovina Meritxell Humbert abandona l’Ajuntament i la presidència comarcal d’ERC

182

La regidora d’ERC a Vilanova del Camí i també presidenta comarcal d’Esquerra a l’Anoia, Meritxell Humbert, ha decidit avui, sorprenentment, renunciar a repetir com a candidata a l’alcaldia, a la seva plaça a l’Ajuntament, i també a la seva filiació política amb el partit independentista. Una crisi interna al grup republicà a Vilanova hauria propiciat l’adéu d’Humbert, tot i que també pressions a nivell de la federació comarcal haurien influït en la decisió. La carta que Humbert ha dirigit a l’opinió pública és la següent:

Amb aquesta nota vull comunicar que renuncio a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals.
És una decisió complexa, que respon a motius polítics, perquè no comparteixo el rumb de decisions que es volen prendre, a nivell local i comarcal, en el futur mandat de Vilanova del Camí.
Vaig decidir presentar-me com a candidata a les eleccions municipals del 2015 amb unes idees i uns objectius, que he defensat amb alegría, determinació i molta il·lusió.
Han estat tres anys molt intensos. Intensos, enriquidors, emotius, entranyables. Una etapa molt important a la meva vida.
Treballar a l’ajuntament o estar a prop de la gent, des de l’oposició, m’ha aportat un pleret d’aventures, de projectes compartits, d’activitats, d’il·lusions. Ho he fet amb compromís amb la ciutadania, responsabilitat, esforç i dedicació; Posant al servei dels veïns de Vilanova, el que conec, el que se fer, la meva persona, perquè crec en el bé comú, per avançar, per a millorar, per a contribuir.
I si els meus veïns i amics han gaudit de la feina feta, dels projectes, s’han enriquit, o he pogut ser útil, per a mi és la millor satisfacció.
Espero hagi estat així. Segons els comentaris que de molts d’ells rebo, deixo l’agrupació d’Esquerra Vilanova, amb la satisfacció d’haver participat i aportat en aquest enorme projecte col·lectiu que és l’Ajuntament i el municipi. Dissenyant accions, propostes de millora, projectes, teixint complicitats, fent xarxa, i un munt d’etcs., que m’ha aportat moltes satisfaccions.
Aquesta decisió irrevocable, va més enllà d’encapçalar les properes municipals; amb la determinació de renunciar totalment la meva vinculació amb Esquerra Republicana tant a nivell local, com comarcal, he renunciat a la presidència de la federació comarcal que ostentava i a continuar essent la portaveu de l’agrupació local; però el fet d’aparcar el projecte iniciat a Esquerra, no vol dir abandonar la il·lusió de seguir aportant al municipi, ho continuaré fent, perquè és el que més m’estimo, encara que sigui amb una altra fórmula.
En aquesta part del viatge, que ha estat ple de coneixences i d’aprendre dels que saben, aprofito aquestes línies, per agrair la col·laboració de tothom que m’ha ajudat en algun o altre moment. També us dono les gràcies per la vostra paciència, amabilitat i proximitat a amics, veïns i sobretot al meu equip, que mai tindré prous paraules per agrair tot el que m’han aportat, i junts, hem aportat al poble de Vilanova; igualment als socis de govern, V365 i PDeCAT, per fer-nos partícips d’una etapa apassionant al Govern de Vilanova, molt enriquidora, gràcies també, per la disponibilitat, professionalitat i “saber-fer” de treballadors i col·laboradors i per a absolutament tots els veïns que m’han acompanyat en aquest camí.
Ha estat tot un honor haver tingut l’oportunitat de treballar per fer una millor Vilanova per a tots.
Gràcies!
Meritxell Humbert