La Veu tradueix al català la Revista de la Unesco, que s’havia de presentar a Igualada

51

Avui dissabte dia 14 de març en la marc de l’Assemblea de la Federació Catalana d’Associacions Unesco que s’havia de desenvolupar a Igualada s’havia de presentar el primer número en català de la Revista Oficial de la Unesco “El Correo de la Unesco”.
Es dona el cas que la traducció a la llengua catalana d’aquesta revista ha anat a càrrec de Publicacions Anoia SL, editora de La Veu de l’Anoia.

Aquest projecte ha estat una iniciativa l’Associació Unesco d’Igualada-Centre Internacional per a la Creativitat Audiovisual i ha estat possible amb la implicació del Govern d’Andorra , la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Franco Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà.

De totes les publicacions periòdiques publicades per les Nacions Unides i els seus organismes especialitzats, “El Correo de la Unesco” ha ocupat sempre el primer lloc pel nombre dels seus lectors, així com per la varietat del seu públic i també per l’alta qualitat i actualitat dels articles que publica.

En el decurs del temps, el contingut i la forma de la revista ha evolucionat molt. No obstant això ha romàs fidel a la seva vocació de sempre: propagar els ideals de la Unesco, servir de plataforma per el diàleg entre les cultures i tribuna per a debats internacionals.
Des de l’any 2017, gràcies a la generosa ajuda de la República Popular de la Xina, aquesta històrica revista reapareix, oferint-nos l’ocasió inestimable de reafirmar l’adhesió als valors que van consolidar la seva fundació.

Ara s’adapta a les necessitats dels seus lectors disseminats pel món sencer, la publicació electrònica en format PDF, en versions iguales per cada una de les sis llengües oficials de l’Organització (àrab, xinès, espanyol, francès, anglès i rus) i a partir d’ara també en català, va acompanyada d’una edició impresa amb un nombre d’exemplars reduït.
L’edició catalana mantindrà el mateix contingut i format que la de les altres llengües i disposarà d’unes pàgines per informar de l’activitat del món Unesco a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.

L’acte previst per avui dissabte es farà properament a l’Ateneu Igualadí, amb la presència del Secretari General de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, el director de l’Oficina pública de la llengua Catalana de Catalunya Nord, el Director del Institut Franco Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà, la Presidenta de la Federació Catalana de Clubs i Associacions Unesco, i l’Ajuntament d’Igualada.