La Veu de l’Anoia lliura prop de 60.000 fotografies a l’Arxiu Comarcal

0
510

La Veu de l’Anoia ha fet donació del seu fons fotogràfic a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Per aquest motiu, l’ACAN procedirà a l’inventari i ordenació de tot aquest fons fotogràfic, per tal que pugui ser conservat i mantingut en les condicions de seguretat que en garanteixin la seva preservació i en facilitin la consulta i la difusió. La cessió del fons fotogràfic del periòdic s’ha fet efectiva a través d’un conveni que ha estat signat per la directora general de Publicacions Anoia SL, Pia Prat, i la directora de l’Arxiu Comarcal, Marta Vives.

La documentació donada, que comprèn fotografia analògica i fotografia digital, és un gran conjunt d’unes 60.000 fotografies, en paper (en blanc i negre i en color), i els seus negatius, i també arxius digitals, abasta des de l’inici de La Veu de l’Anoia, amb imatges de 1982, fins als anys 2008-2009.

Les imatges són una mostra dels fets més significatius de la història d’Igualada i de la seva comarca, tant d’aquells que se succeeixen any rere any com de fets puntuals. Així, podem veure l’evolució de les Cavalcades de Reis, els Tres Tombs o els diferents actes de les Festes Majors, per posar alguns exemples, o tenir constància dels incendis devastadors de 1994, de les reformes i millores dels carrers i places d’Igualada i altres pobles i viles, de la inauguració de nous equipaments culturals i lúdics, com la Biblioteca Central d’Igualada o els Centres Cívics, de concerts i conferències rellevants o de les victòries esportives de l’equip d’hoquei igualadí, l’Igualada Hoquei Club.

Amb aquest fons, un cop acabada la seva organització i elaboració dels instruments de descripció, l’ACAN comptarà amb un altre recurs excepcional per a l’estudi dels fets de la història recent de la comarca de l’Anoia.

Compartir