La Veu de l’Anoia, guardonada en l’11a Convenció de la Premsa Comarcal pel seu 35è aniversari

56

Un total de cent-cinquanta professionals de la comunicació (editors, periodistes, gabinets de comunicació i administracions públiques) es van trobar dissabte passat al Casal Riudomenc de Riudoms per assistir a la 11a Convenció de la Premsa Comarcal i Local i la 36a Assemblea Ordinària de l’ACPC. Aquesta és una de les trobades sectorials més importants de l’any i durant tot un dia es van celebrar ponències per debatre els reptes de la professió, es va presentar un extens i detallat estudi universitari que analitza l’impacte a les xarxes socials als mitjans comarcals, i es va fer el lliurament de diversos premis a les publicacions i personalitats més destacades del darrer any, entre elles, La Veu de l’Anoia, que va rebre un guardó en ocasió del seu 35è aniversari. Va recollir el premi la nostra directora general, Pia Prat.

En el transcurs de la jornada, Francesc Fàbregas, president de l’ACPC, va recordar “que la premsa comarcal som líders al nostre territori, som els que tenim més vendes i els únics que expliquem la realitat del territori lluny de la capital. A més, tot i la dificultat de la conjuntura, hem incrementat lectors en una franja d’edat tan bona com la que va dels 30 o 40 anys. Tot i així, hem de ser capaços de millorar els continguts i sobretot, de modernitzar les nostres capçaleres, sense oblidar, però, que el paper segueix sent el que centra el nostre volum de negoci i el que dóna la credibilitat”.

També es va fer el lliurament de la 7a edició dels Premis Premsa Comarcal, que patrocinats per Endesa, que guardonen les millors portades de l’any. En la categoria de diaris, bisetmanaris i setmanaris, el primer premi va ser per Hora Nova (Figueres). La Veu de l’Anoia va ser finalista amb la portada en ocasió del referèndum de l’1 d’octubre.