La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

26 de febrer de 2021

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de febrer), i gairebé tres mil persones ja tenen les dues dosi posades.

Completades les campanyes a les residències de gent gran i altres col·lectius vulnerables, aquesta setmana i a més tardar la vinent es completarà tot el personal de les escoles de la comarca. Al mateix temps, s’ha iniciat ja l’administració de vacunes als majors de 80 anys i persones amb elevats graus de dependència.

 

Es tracta del primer col·lectiu de persones nombrós que s’endega en la campanya de vacunació, i ja podem anar veient com serà a partir d’ara. Si volen, els avis poden accedir al seu centre de vacunació -el CAP, bàsicament- en cotxe, sols o millor acompanyats. I la vacuna se’ls posarà sense sortir del cotxe. És el que se’n diu Vac-Auto, talment com el conegudíssim Mac-Auto de la companyia McDonalds.

A l’Anoia ja s’ha començat a fer als CAP’s de Piera i Capellades, però continuarà ràpidament en altres centres de salut de la comarca i també a Igualada, a on ja s’han agafat moltes reserves.

Es facilita un espai d’entrada i d’aturada del vehicle per administrar la dosis, i una petita àrea d’aparcament perquè després facin una espera preventiva de 15 minuts, que és el temps prudencial estipulat per controlar que la vacuna no provoqui alguna reacció. Passat aquest temps, ja poden marxar cap a casa. Un sistema, ràpid, segur i molt còmode, que probablement continuarà amb altres grups d’edat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari