22.1 C
Igualada
Dilluns, octubre 18, 2021

La UEA presenta casos d’èxit i ajudes públiques existents per presentar projectes d’economia circular

Donar a conèixer les eines, ajudes i casos d’èxit en economia circular a Catalunya era un nou objectiu del grup de treball de la Unió Empresarial de l’Anoia anomenat UEA Circular, a través d’una jornada informativa. En aquest sentit, sota el títol “Eines, ajudes i casos d’èxit en economia circular a Catalunya”, la jornada va estar emmarcada dins el projecte Anoia Circular -impulsat per la pròpia taula de treball- i va comptar amb la participació i col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Observatori de la Catalunya Circular i Vallès Circular.

A través d’aquesta jornada s’hi van exposar iniciatives, accions i projectes més destacats que es realitzen a territori català en la seva aposta per l’economia circular, per així propiciar el canvi cap a una economia més circular, respectuosa i eficient.

Ajudes i subvencions de 8.000€ per a projectes d’economia circular
La sessió es va estructurar en dues parts principals. En la primera, la Unió Empresarial de l’Anoia va exposar un dels projectes que es desenvolupen des de l’entitat, anomenat Anoia Circular. En l’actualitat s’està executant la segona fase d’aquest projecte i està obert a totes les empreses que vulguin presentar a la UEA projectes de simbiosi industrial i optar a l’ajuda de 8.000€ per projecte, gràcies a la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

Tot seguit, Frederic Gallo de l’ARC va exposar els tipus d’ajuts i subvencions -tant d’economia circular com de residus- als que poden optar les empreses per dur a terme projectes en àmbits com la simbiosi industrial, l’ecodisseny, remanufactura, entre altres. En la mateixa línia, Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible a la Generalitat de Catalunya, també va explicar les diverses ajudes que hi ha a disposició de les empreses, i per altra banda, va presentar l’Observatori de Catalunya Circular on hi ha representats desenes de casos d’èxit arreu de Catalunya.

Per tal de concloure aquesta primera part, Pere Jaume Ferrer i Alejandro Mangas -de Simbiosi Industrial de l’Ajuntament de Barberà del Vallès- van exposar la seva experiència de com un consistori ha apostat per acompanyar les empreses en aquest canvi.

Paellador, Graphic Packaging, Formigons Montcau i l’Institut Català del Suro, casos d’èxit d’empreses que apliquen economia circular
La segona part de la jornada va ser l’escenari de presentació de 4 casos d’èxit d’empreses de tot Catalunya i de sectors i activitats molt diverses.
En el cas de Paellador, Rosa Maria Joan va exposar que el procés de remanufactura que duen a terme, és a través de la reparació de peces i components dels forns, estalviant-se llençar aparells i molta matèria primera.

Daniel Macià, de l’empresa multinacional Graphic Packaging, va indiciar que han dut a terme petites accions com canviar gots de plàstic per paper, o recollint i separant fraccions concretes de residus que els han suposat entre 6 i 8.00€ d’estalvi. En paral·lel, han engegat un projecte a les escoles per conscienciar als més joves de la importància dels arbres per l’entorn.

Mario González, de l’empresa Formigons Montcau, va explicar un cas molt innovador en el món de la construcció, utilitzant com a component del formigó la resta procedent de la incineració de la fracció orgànica. Per finalitzar, va ser el torn de l’Institut Català del Suro, amb les aplicacions que s’han trobat als taps de suro residuals de la indústria vitivinícola en processos com el filtratge i l’aprofitament energètic.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

No amb el meu vot

El govern més progressista de la història d’Espanya -tampoc és dir gaire- ha presentat els seus pressupostos generals de l’Estat. És a dir, explica...

L’Events CB Igualada s’emporta un partit ajustat contra el CB Roser

EVENTS CB IGUALADA 49 CÀMPING BIANYA CB ROSER 45 L'Events CB Igualada va aconseguir diumenge la tercera victòria al campionat de Copa Catalunya de bàsquet. Els...

El Zoom Festival obre les inscripcions pel torneig de League of Legends

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya incorpora aquest any, per primer cop, un campionat del videojoc League of Legends. El torneig, organitzat...

Comença la reurbanització de l’avinguda de Manresa d’Òdena

L’Ajuntament d’Òdena ha començat les obres de reurbanització de l’avinguda de Manresa. El projecte té com a objectiu transformar el caire d’antiga carretera a...

El mercat no sedentari torna a la plaça de la Masuca aquest dimecres

A partir d’aquest dimecres, les parades del mercat no sedentari d’Igualada tornaran a la seva ubicació original a la plaça de la Masuca. El...
Compartir