La UE Calaf aconsegueix l’ascens a Segona Catalana

7 de maig de 2019

Calaf es va tenyir de blau aquest diumenge amb la victòria de la Unió Esportiva Calaf davant del Sant Pere Nord per 4-2. El municipi era conscient que una victòria garantiria l’ascens a Segona Catalana a l’equip local i per això, afició, entitats i Ajuntament van donar-li el màxim suport.

Al migdia, el club va organitzar un dinar popular per anar engrescant l’ambient on hi van participar unes seixanta persones i a les 5 de la tarda va començar el partit al camp de Les Garrigues contra el Sant Pere Nord. La grada va ser una festa constant, amb càntics i timbals ressonant insistentment al llarg de la jornada.

La UE Calaf va situar-se per davant del marcador al minut 19 (Isidre Marsiñach), hi va tornar al minut 42 des del punt de penal (Alfred Martínez) i, just abans d’arribar al descans, va sentenciar la primera part amb un tercer gol (Eric López). A la segona part, els visitants van donar el toc d’atenció als calafins marcant un gol al minut 50 (Thioub) però una falta comesa a dins de l’àrea del Calaf, i que l’àrbitre va castigar amb penal, va garantir el quart gol de l’equip blau (Darío Jiménez). Finalment, al minut 72 el Sant Pere va tornar a retallar distàncies (Rosell). A partir d’aquí, només alguns atacs del Calaf, que van acabar amb la pilota al pal, van fer perillar el marcador que va acabar amb un resultat de 4-2.

Gran celebració amb l’afició
La grada, un cop l’àrbitre va xiular el final del partit, va saltar al camp per felicitar els jugadors i celebrar el títol. A més, des del mateix camp de les Garrigues un castell de focs va anunciar la fita. En acabar, els jugadors i aficionats van anar fins a l’Ajuntament on l’alcalde, Jordi Badia, els va rebre i felicitar per la tasca realitzada al llarg de les 31 jornades al grup 7 de Tercera Catalana. També els va entregar un diploma de reconeixement i una placa commemorativa. Els jugadors i equip tècnic, van sortir al balcó de l’Ajuntament a celebrar l’ascens amb totes les persones que es van acostar a plaça Gran. Jordi Vilaseca, el president del club, i Oriol Hontangas, l’entrenador, van dedicar unes paraules als assistents insistint en què era una orgull el treball i la pinya que havia fet l’equip per aconseguir l’ascens a Segona Catalana a falta encara de tres jornades i sent imbatibles amb 27 victòries i 4 empats.

A més, de forma espontània altres jugadors del club també van dedicar cançons i paraules des de la balconada. Finalment, la celebració va continuar amb una rua i una festa a la sala d’actes municipal Teresa Escola i Torra.