22.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

La UdL i la Festhi signen un acord per recuperar el Drac Antic d’Igualada

La Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI) ha engegat enguany l’ambiciós projecte de recuperar la figura del Drac Antic de la ciutat, una peça clau del seguici processional.

Aquest dimarts, la Universitat de Lleida ha signat un conveni amb l’entitat per tal de sumar-se al projecte i col·laborar en la construcció del drac, que ja està en marxa i s’espera que pugui estrenar-se aquesta propera Festa Major d’Igualada.

El drac s’està construint amb materials tradicionals, agafant com a punt de partida un gravat del segle XV – primeres referències que s’han trobat –. Així, el cap i les potes seran de fusta policromada i el cos, també de fusta, anirà recobert amb escates de cuir acolorit. L’imatger escollit és el navarrès Aitor Calleja, que ja va participar en la recuperació dels Gegants Vells i ja ha fet l’estructura de fusta del cap i les potes. El campus universitari d’Igualada participarà en l’elaboració de les peces per les escates del drac, que seran de pell.

La FESTHI té la voluntat que el projecte sigui compartit per la ciutat i ha demanat la col·laboració de tot aquell qui hi vulgui participar també econòmicament. El cost final de la recuperació del drac s’estima al voltant dels 13.000€ i d’aquests ja se n’ha assolit més de la meitat, gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona, de donacions privades i dels beneficis obtinguts aquest passat Sant Jordi amb la venda de roses i llibres.

Aquest projecte va començar a gestar-se l’any 2020 amb la recerca de documentació, però no ha sigut fins aquest any que s’ha posat en marxa i s’emmarca dins l’objectiu principal de la federació, que és el de recuperar el seguici històric de la Festa Major d’Igualada; una tasca que des del 2011 ha permès recuperar amb èxit nombrosos balls i figures.

A la pàgina web www.festhi.cat trobareu més informació sobre el projecte i sobre com fer els donatius.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Consulta el resultat de les eleccions municipals Tres...

La 7a Ruta de la Tapa convida a descobrir els sabors de Vilanova a preus irresistibles

Avui dijous arrenca la 7a Ruta de la Tapa de Vilanova del Camí amb la participació de 8 bars-restaurants del municipi. La Rucola, Flor...

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Últimes notícies